Colectez selectiv pentru o bicicleta

N-am mai participat la un concurs pe blog de hăt… nu-mi aduc aminte de când. De data asta însă, n-am putut sta deoparte din două motive: o dată pentru că iniţiativa e admirabilă şi îi doresc realizarea extrem de mult şi a doua oară pentru că îmi doresc o bicicletă (la partea asta o să am maaare nevoie de ajutorul vostru, pretty please with sugar on it).

Să vă spun mai întâi despre iniţiativa ColecteazaSelectiv şi sper din tot sufletul că o veţi susţine şi voi. şi odată cu ea şi pe mine. 😀

Mulţi dintre voi aţi fost prin ţări străine şi mulţi ştiţi că în ţările civilizate gunoiul se triază. Adică hartia la hartie, plasticul la plastic, sticla la sticla, conservele la conserve şi gunoiul ud la gunoi ud. Pentru că oamenii, în alte ţări, reciclează. În masă. Nu ca la noi, doar ăia care se simt şi ăia cărora le pasă. În Germania, dacă în punga ta e ce nu trebuie să fie, gunoierii nu ţi-o iau. Şi vă spun din păţite. Când am fost la verişoara mea, n-am ascultat de legile sfinte ale selecţiei şi am aruncat gunoi ud în punga cu hârtie. A doua zi, când ieşeam cu ea şi cu căţelul la plimbare, punga cu gunoi se lăfăia la soare, lângă pubelă. Şi pubela era goală. Evident că mi-am auzit-o şi mi-am învăţat lecţia.

La mine în cartier am văzut doar două containere pentru PET-uri, la o distanţă destul de mare unul de altul, ca să nu mai zic că prea departe de blocul meu. Din două în două scări, există o a treia pubelă pe care scrie “hârtie, carton şi plastic”. Mă duc eu într-o zi să arunc punga cu hartie pe care am colectat-o şi când deschid capacul… de toate. Deci selecţie canci.

Mai demult, am mai văzut si containere pentru sticle, dar ori nu mă mai plimb eu suficient de mult prin oraş, ori au dispărut şi alea. Printre lucrurile pe care i le reproşez Timişoarei, selecţia gunoiului sau mai bine zis lipsa ei, este unul dintre cele mai deranjante.

Aşa că susţin acest demers şi implementarea lui a.s.a.p.

Să vă spun cum mă puteţi ajuta să câştig bicicleta aia atât de frumoasă, pe care mi-o doresc mult, mult de tot. 🙂 Pentru că-i cu roşu verde şi pentru că are coş. 🙂
Destul de simplu: dacă şi numai dacă vă place de mine ;;)  şi susţineti campania, scrieţi un post la voi pe blog în care să recomandaţi colectarea selectiva. În acest post trebuie să puneţi un link direct şi curat (fără nofollow) către www.colecteazaselectiv.ro şi eventual spre mine, spunând de unde aţi aflat. Linkul către mine nu e imperios necesar, dar e imperios necesar să menţionaţi asta în emailul pe care trebuie să îl trimiteţi la contact[la]ferseta[punct]com, odată cu numele vostru, adresa blogului, un nr. de telefon şi un email valid.

Deci, încă o dată pe scurt:

1. scrii un post despre colectarea selectivă (inainte de 3 octombrie)
2. pui link spre www.colecteazaselectiv.ro
3. trimiţi un mail la contact[la]ferseta[punct]com cu numele tau, URL-ul blogului, nr, de telefon şi mentiunea că ai auzit de campanie de la mine.

Simplu, nu? Deci, cine mă susţine? 🙂