Sunt satula de “bloggeri mari vs. bloggeri mici”

… drept pentru care mă revolt. Pentru că îmi vine să închid şi să îmi şterg readerul când văd zilnic acelaşi subiect peste tot. Băi oameni buni, voi n-aveţi altceva mai bun de făcut decât să vă întreceţi? Să vă măsuraţi potenţele şi să vă puneţi cu aia pe care niciodată n-o să-i ajungeţi? Sau să vă plângeţi de milă că sunteţi mici şi că nu vă bagă aia mari în seama?? Să vă lamentaţi că nu mai aveţi loc în blogosferă şi că unii vă iau toţi vizitatorii?

Vorbesc la persoana a doua pentru că mă exclud din ambele tabere. Nu sunt un blogger mare şi nu sunt nici un blogger mic. Sunt blogger şi atât. Pentru că îmi place să scriu şi pentru că îmi place să primesc feedback. Nu vreau să demonstrez nimic nimănui, nu încerc să salvez lumea de războaie, foamete sau alte nenorociri, nu mă interesează nici o influenţă pentru că n-am ce dracu’ să fac cu ea. Tot ce mă interesează e ca lumii să îi fie drag să citească ce scriu, să îmi spună că am sau nu dreptate, să ma corecteze şi să îi corectez pe altii, dacă se poate, să am cu cine să vorbesc când simt nevoia. Mi se rupe de numărul de abonaţi la feed, de locul pe care sunt în zelist sau în topul vizibilităţii, de trafic.ro sau de alte clasamente. E bine acolo unde e situat blogul, dar chiar n-aş face o depresie dacă ar pica de unde e. Însă aş face o depresie dacă lumea n-ar comenta şi n-ar mai citi.

A apărut de curând un top al influenţei în blogosfera unde trebuia să se voteze. Cum naiba să propui un blog care este actualizat o dată pe săptămână ca influent? Cum să propui un blog personal când omul ăla povesteşte amuzant ce i se întâmplă la piaţă? Cum să votezi că un blog de umor are influenţă? În ce?

A avea influenţă înseamnă a putea schimba ceva, a putea determina ceva să se întâmple, a fi formator de opinie. Uitaţi-vă in zelist, la primele 50 de locuri şi veţi vedea influenţa. Acei oameni, având un număr de cititori si linkuri răspândite peste tot, ei au posibilitatea e a influenţa pe cineva să îşi cumpere ceva sau să voteze pe cineva. Acei oameni au puterea de a emite o parere şi de a o inocula altora. Ce vreţi mai clar de atât? orice alt top s-ar face e pur şi simplu pentru popularitate, la care tot ei câştigă.

De ce simte câte un blogger “mai mic” nevoia să se exprime neapărat în legătură cu asta? De ce să îţi plângi de milă şi să nu îţi vezi în continuare de blogul tău? De ce scrii pentru topuri, pentru clasamente, pentru statistici? De ce să îi copiezi pe alţii şi să nu fii original? Dacă atâta poţi şi atâta contează, păcat, nu faci decât să îmbătrâneşti de nervi şi să îţi complici existenţa aiurea.

Later edit: n-ati inteles nimic. Nu sunt nici pentru, nici impotriva bloggerilor mari (nu-i citesc decat pe vreo 2 dintre ei), sunt impotriva celor care se compara cu ei si care vor sa faca orice sa ii ajunga, care se lamenteaza ca nu sunt bagati in seama, ca nu au loc de ei. Au loc, numai ca il vor pe ala al bloggerilor mari.