Chestii care nu-mi plac mie la bloguri

Acest post s-a născut tot din nişte notiţe luate de multă vreme şi fără să fiu urâcioasă sau să vizez pe cineva, iată câteva chestii care nu-mi plac la unele bloguri. Sunteţi liberi să completaţi lista în comentarii:

* snapshoturile care apar cand pui mouse-ul pe un link – pe lângă că se incarcă greu ca naiba, mai şi acoperă textul. Oricum nu mă interesează un live preview într-o ferestruică mică, deci nici pomeneală să mă convingă un snapshot să accesez linkul

* feedurile parţiale – de când m-am reîmprietenit cu Google Reader, cam pe-acolo îmi fac veacul, că blogroll-ul e numai de decor. Şi când dau de un feed de-ăsta parţial, aşa trec de postul ăla de vâjâie readerul. Ştiu că s-au emis tot felul de teorii cum că un feed parţial te ajută la trafic, că aduce mai mulţi vizitatori, et caetera… mi se rupe. Trei rânduri nu mă satisfac şi nici nu mă conving să intru pe blog. Dacă mai ai şi poze pe care nu le văd în reader, la revedere… am câteva bloguri care au feed parţial şi nu le citesc aproape niciodată. Sunt acolo doar ca să îmi amitesc că exista. S-ar putea să le scot…

* scrisul prea mic, prea mare sau alb pe fond negru, roşu pe albastru şi alte chestii de-astea care îmi ucid ochişorii

* un text lung si compact fără spaţiere. Mulţi bloggeri scriu mult (asta nu-i ceva rău), dar e obositor să citeşti un text fără spaţii între paragrafe. Mie mi-a atras atenţia un cititor şi tare îi mulţumesc pentru observaţie.

* textele nealiniate justified. Acestei steluţe îi puteţi spune foarte bine şi pitic. Pentru că este un pitic de-al meu: nu suport textele care la capăt de rând sunt neregulate. Mor când văd că site-uri de reviste sau site-uri oficiale nu folosesc justify. Urât.

Râmâne deschisă.