Madonna top 20

Azi ar fi trebuit să fiu în Parcul Izovor, alături de mulţi alţi care o îndrăgesc pe Madonna. Acuma, nu pot să zic că chiar o îndrăgesc, că nu-s like a fan. Îmi place însă în proporţie de 80% şi am tot respectul pentru cei peste 25 de ani de carieră ai ei şi pentru faptul că tot timpul a ştiut cum să se menţină în top, să se reinventeze şi să atragă fani de toate vârstele. Ce a făcut în viaţa particulară, motivele pe care le-a avut, sunt pur şi simplu problema ei. Pe mine nu mă interesează atâta timp cât muzica ei îmi place şi ce face face bine. Azi, pentru că nu sunt acolo în mulţime, m-am gândit la un top al melodiilor mele preferate din discografia ei. Mi-am cam prins urechile pentru că mi-a fost greu de tot să aleg doar 10 din foarte multele ei hituri, aşa că am ales 20. În ordine alfabetică (pentru că în ordinea preferinţelor mi-ar fi fost şi mai greu):

Bad Girl – o Madonna în outfit office contrasta destul de mult cu bad girl-ul care era de fapt. Nici măcar nu-mi mai aduc aminte ce cântam in loc de “Bad girl drunk by six”. :))

Deeper & Deeper – din nou nişte versuri care nu puşcă cu videoclipul… Madonna’s style anyway.

Express Yourself – mesaj fix pe gustul meu, aş putea să îl adopt ca motto.

Frozen – mi s-a dedicat odată şi aşa de bine se potrivea cu momentul şi cu situaţia încat nu mai zic nimic de videclip, decât că îmi place mult de tot.

I’ll Remember – îmi place şi gata. N-am alte motive sau amintiri.

Into The Groove – asta îmi aminteşte în primul rând de o reclamă la Gap cu Madonna si Missy Elliott. 😛 Da’ îi faină melodia.

La Isla Bonita – primul contact cu Madonna. Ce-mi mai plăcea rochia aia a ei de spanioloaică şi cum dansa ea cu pletosul ăla…

Like a Prayer – şoc: cum să dai foc crucilor?? (aveam puţini ani, dar ştiam că asta nu e voie să faci). Unele scene îmi aminteau de un film, oare nu sunt chiar dintr-un film?

Like a Virgin – Habar n-aveam eu ce cânta dânsa aici, dar până să pricep… oricum, nimeni n-o să uite vreodată cum s-a pupat cu Britney si cu X-tina la MTV Music Awards – moment nemuritor

Love Profusion – n-a fost prea mult promovată şi am auzit-o mai mult pe VH-1. Însă mie chiar mi-a plăcut. (I got you under my skin).

Material Girl – cam de fiecare dată când merg la karaoke o cânt. Nu sunt o material girl, da’ îmi place mult ritmul.

Open Your Heart – pur şi simplu

Papa Don’t Preach – povestea videoclipului m-a impresionat mai mult decât melodia. Adică eram mai atentă la videoclip, dar când am înţeles mesajul şi m-am identificat cu el… am mai crescut un pic.

Rain – asta aş putea fără probleme să o pun în fruntea topului pentru că nu m-aş sătura deloc de ea. Şi îi şi stă bine cu părul scurt. 😉

Secret – adică cum “My baby has a secret??” mmmm-iala aia era numa’ bună de fredonat când nu ştiam continuarea la versuri. :))

Take a Bow – am avut o perioadă în care eram obsedată de melodia asta. Bună de ascultat după o despărţire.

The Power Of Goodbye – şi asta la fel.

This Used to Be My Playground – foarte tare ideea cu albumul cu poze animate, deşi ea arată ca o babă cu rochia aia… trist şi frumos.

Vogue – ritm şi versuri catchy – Greta Garbo, and Monroe / Deitrich and DiMaggio / Marlon Brando, Jimmy Dean / On the cover of a magazine // Grace Kelly; Harlow, Jean / Picture of a beauty queen / Gene Kelly, Fred Astaire / Ginger Rodgers, dance on air.

You’ll See – la fel ca şi Take a bow – break-up song

Sper să ajung odată să o văd, asta până nu e prea bătrână şi până nu dă colţul. Abia aştept să văd poze şi să citesc despre concer. 😉

PS. Am uitat de Miles Away – ca tare imi place si asta. 😀