Caţei actori

Plănuiam demult să scriu despre căţeii care au jucat în filme şi seriale, dar nu prea am avut timp să mă documentez şi să pun cap la cap tot ce voiam să spun. Faptul că ieri am asistat la o expoziţie chinologică la Muzeul Satului m-a ambiţionat şi iacătă postul cu poze şi explicaţii pus la punct. Era mai mult o curiozitate de-a mea şi cum vă ştiu pe mulţi iubitori de animale şi cinefili în acelaşi timp, mă gândeam ca poate va interesează şi pe voi. 🙂 Sunteţi invitaţi să completaţi lista pentru că în mod cert asta nu e completă. În ordine cronologică:

1. Caţei din filme

Toto – căţelul lui Dorothy din Vrăjitorul din Oz (1939) era un Cairn Terrier şi îl chema Terry

Lassie – cred ca e cel mai cunoscut căţel dintotdeauna. Mulţi vorbesc despre rasa Collie numind-o (în mod greşit) rasa „Lassie”. Căţelul care a interpretat-o pe căţeluşă în Lassie se întoarce acasă (1943) a mai jucat acelaşi rol în alte 6 filme. În realitate era mascul şi îl chema Pal. 🙂

Hooch – un frumos exemplar din rasa Dog de Bordeaux sau Mastif francez, pe numele lui adevărat Beasley, a jucat alături de Tom Hanks în comedia Turner şi Hootch (1989).

White Fang (1991) – jucat de Jed, un câine lup care a mai apărut şi în The Thing şi în The Journey of Natty Gan

BeethovenSaint Bernardul cu numele real Chris, a jucat în primele doua filme: Beethoven 1(1992) şi 2

Shadow – frumosul Golden Retriever din The Incredible Journey (1993) (un film la care eu ţin mult de tot) se numea de fapt Ben şi a mai jucat şi în Maybe baby, unde îl chema William, în Purely Belter – Rusty şi în Made in Hong Kong l-a jucat pe Messenger – asta da căţel actor. 🙂

Chance – partenerul lui Ben din The Incredible Journey este un Bulldog American şi în realitate îl chema Sure Grip’s Rattler.

Daphne si Rocks Look who’s talking now (1993). Daphne este un pudel imperial si Rocks o corcitura. N-am gasit informatii despre ei.

Milo – câinele lui Jim Carey din Masca (1994) este tot un Jack Russell

Buddy – tot Golden Retriver, basketbalist de meserie, a jucat în Air Bud (1997) şi a murit de cancer un an după. 🙁

Verdell – catelul din As Good As It Gets (1997) e rasa border terrier si in realitate il cheama Jill

Bruiser – e de fapt Moonie, chihuahua-ul din Legally Blonde 1 (2001) şi 2 (2003)

Demon – din Snow Dogs (2002) a fost jucat de D.J., un husky siberian ce a mai jucat şi în Eight Below (2006) rolul lui Max.

Mother Teresa – cred că e de fapt numele adevărat al „căţelului” din Must love dogs (2005), un terra nova superb.

Sam ciobănescul german al lui Will Smith în I am legend (2007) este femelă şi o cheamă Abbey

Marley – din Marley & me (2008)a fost un rol jucat de 22 de Golden Retrieveri, datorită celor 14 ani de viaţă ai căţelului. Din păcate nu am găsit numele lor niciunde.

2. Caţei din seriale

Dog bassetul lui Columbo (1968)

Buck – rasa Briard, a făcut parte din distribuţia serialului Familia Bundy (1987) şi a fost jucat de Michael până a fost înlocuit de Lucky

Lucky cockerul spaniel ce l-a înlocuit pe Buck în Familia Bundy

Murray – căţelul din serialul Mad about you (1992) e o corcitură de Collie şi în realitate îl chema Maui

Tequilla – (nu sunt sigură şi nici n-am găsit pe net) cred că este un boxer al cărui nume nu-l ştiu, dar mi-l amintesc perfect din serialul Tequilla şi Bonetti (1992). Tequilla e câinele. 😛

Eddie – rolul căţelului din serialul Frasier (1993) a fost jucat de alţi 2 Jack Russell pe numele lor Moose şi Enzo (Enzo era fiul lui Moose), care au jucat şi în filmul My dog Skip (2000)

Rex Ciobănescul German din serialul Comisarul Rex (1994) a fost un rol jucat de 3 caţei: Reginald von Ravenhorst, Rhett Butler şi Henry.

Wishbone (1995) – starul din serialul cu acelaşi nume este un terrier Jack Russell pe care îl cheamă de fapt Soccer

Happy – flocosul din Al şaptelea cer (1996), habar n-am ce rasă e. Cred că o fi o corcitură.

Paul Anka – din Gilmore Girls (2000) cred ca este un Bearded Collie, da’ nu’s sigura deloc.

Vincent – pe labradorul din Lost (2004) îl cheamă de fapt Madison

3. Alte filme cu catei:

Daca mai stiti…