Beznă salvatoare

Anul trecut lumea a fost sceptică, am fost chiar ironizată pe un blog pentru că am susținut asa ceva. Nu poate decât să mă lase rece o asemenea atitudine, mai ales când există dovezi că din ce în ce mai mulţi oameni acordă importanţă unor mobilizări de o asemenea anvergură. Am văzut pe UTV că multe VIP-uri de pe la noi şi-au rupt câteva minute pentru a lua apărarea Pământului. Lucru remarcabil de altfel.
Pentru că nu pot s-o spun mai bine decât EcoMagazin, redau citatul care explică ce înseamnă Earth Hour :

Earth Hour este cel mai mare eveniment internaţional care atrage atenţia asupra încălzirii globale, implicând un miliard de persoane din întreaga lume. Sâmbătă, 28 martie, între orele 20:30 şi 21:30, oameni şi instituţii de pe tot globul se vor uni pentru a stinge luminile în 60 de ţări şi 1.000 de oraşe. Ca şi în alţi ani, România se va alătura campaniei globale. Noutatea constă în aceea că “alăturarea” va fi pentru prima dată oficială.

Sunt mândră că Timişoara se află printre oraşele participante şi sper să bântui prin oraş la ora aia, să văd cu ochii mei cum se sting reflectoarele ce  luminează clădirile.