Femeie, caut barbat…

Iata rezultatele poll-ului si sunt cam pe unde credeam eu ca sunt. Va multumesc tuturor celor care ati comentat, mi-au placut foarte mult argumentarile voastre, si inainte sa va raspund fiecaruia in parte, cititi mai jos parerea mea, asa cum a fost ea scris in carnetelul albastru:

… e mesajul pe care il vedem cand intram pe un site de genul noi2, ecupidon.ro sau aman2.ro, chiar si pe hi5 (daca te folosesti de status si pui acolo „looking to date women/men”). Evident variantele se schimba in functie de preferinte: barbat, caut femeie, barbat, caut barbat si femeie, caut femeie. Sa nu uitam ca nu numai heterosexualii apeleaza la serviciile unui site de intalniri. Unde mai bine daca nu acolo, isi pot gasi cei de alte orientari sexuale potentiale perechi?

Parerea mea despre aceste site-uri de dating se suprapune cu a unora dintre voi (Ela, Alex, Mara, Radu S si patratel), fara insa a-i acuza pe ceilalti (Stefan Musat, Tudor sau Jul) de neadevar.

Inainte sa-mi sustin pledoaria, haideti sa stabilim datele problemei: esti singur/a, viata ta se rezuma la traseul birou-pat (pat, care intotdeauna e al tau) si putinele seri in care iesi intr-un club sau in oras sunt pentru a te destinde, pentru a te distra cu un grup de prieteni, fara sa te preocupe prea mult flirtatul sau vanatoarea de femei/barbati. Sa presupunem ca nici la flirtat nu stai prea bine, ai o atitudine usor respingatoare sau, dimpotriva, ostentativ de disponibila, pe scurt, esti praf in a-ti gasi pe cineva in club. Prietenele sau prietenii pe care ii ai sunt ocupati cu viata si probleme lor pentru a juca in rol de petitori, deci esti singur intr-o mare de posibilitati de care nu pot sa profiti. Si ce faci? Iti plangi de mila si te lamentezi pe ce umar gasesti neocupat ca nimeni nu te vrea si astepti sa iti pice para malaiata in gura la natafleata.

Argumentarea:

* pe site-urile de dating mai sunt si oameni normali, nu doar obsedati sexual;
* ai posibilitatea sa iti selectezi profilul omului care ti-ar placea, fiindu-ti astfel mai usor sa gasesti un nefumator, un blond sau o iubitoare de cultura, daca asta e ceea ce-ti doresti => punctele comune si startul unei conversatii sunt mult mai la indemana decat daca il cunosti pe unu’ in club;
* nu te obliga nimeni sa iesi cu oricine oricand. Pana sa te decizi, te conversezi mai mult cu persoana respectiva sau cu mai multi deodata ca nu te opreste nimeni;
* chiar daca socializarea pe internet nu se transforma intr-o idila amoroasa, e loc oricand de cunostinte sau amici noi;
* nu inseamna ca daca ai apelat la asemenea servicii nu esti in stare sa-ti gasesti pe cineva in viata reala. Pur si simplu n-ai timp;
* nu inseamna nici ca oamenii de acolo sunt niste ratati care n-au altceva mai bun de facut. Mai sunt si de-astia, dar sa nu universalizam.

Prin urmare, nu consider ca a-ti crea un profil pe un site de dating e un lucru rau, mai ales cand viata ta sociala e la pamant, cand pur si simplu n-ai timp sa iesi sa cunosti oameni noi (si chiar daca iesi nu e tocmai usor sa agati pe cineva in restaurant, la teatru, la cinema sau in parcare la mall). Aceste site-uri sunt o alta alternativa pe care o poti incerca.

Daca vi se pare ca prea apar cu inversunare cauza lor, ati ghicit bine, si eu am apelat la site-uri de dating. Acum cativa ani, prin facultate, am avut cont pe noi2 si am cunoscut vreo 4 baieti cu care mai vorbesc si in zi de azi, oameni normali, amuzanti, realizati profesional cu care potiavea o discutie decenta si serioasa, oricand e nevoie. Rezultatul? Cu trei am ramas prietena, cu unul am avut o relatie de 11 luni. S-a terminat nu pentru ca s-a dovedit a fi un nenorocit sau un anormal, ci pentru ca vedeam unele lucruri din alte unghiuri.

Cam atat am eu de spus despre acest subiect, va multumesc pentru participare. 😉