Iulius Mall n-are grija de copii

De pe lista cu datorii mai inlatur una. De fapt toate posturile pe care le-am scris sub titulatura de datorii, nu sunt chiar asta. Sunt niste subiecte despre care am tinut neaparat sa scriu. Asa ca pana sa ma intorc la elucubratiile mele, trebuie sa va aduc la cunostinta lucruri mai serioase.
Printre astea: oprirea fumatului in Iulius Mall, cel putin in preajma locului de joaca de vis-a-vis de Cinema City. Sper sa nu fie prea tarziu, pentru ca abia acum am bagat de seama ca azi se desfasoara o intalnire cu conducerea mall-ului in vederea solutionarii acestei probleme.
Fumatul e interzis in tot mall-ul, dar nimanui nu-i pasa. Exista terase, exista localuri inchise in care poate fumatul ar fi permis, insa nici un parinte nu se poate abtine sa isi savureze cafeaua insotita de nelipsita tigara langa masinutele si ringul in care se joaca cei mici. Cineva a bagat de seama si n-a stat deoparte. A incropit o petitie si ne roaga sa o semnam. Sincer, nu stiu cat de folositoare sunt petitiile in Romania, nu stiu cata greutate au semnaturile a sutelor de oameni care le semneaza, insa asta nu inseamna ca 1 minut din timpul nostru nu merita cheltuit pentru o cauza serioasa. Asadar, fumatori sau ne, ganditi-va la acesti copliasi care merita sa se desfasoare in largul lor fara sa fie intoxicati de fumurile apartinatorilor, si semnati, va rog, petitia.

7 Comments

 • NEOX

  Am semnat… Din cate stiu eu fumatul este deja interzis in locurile publice. Localurile trebuie sa aiba de exemplu o zona izolata si bine aerisita destinata fumatorilor. Asa ca daca se fumeaza lanaga locul de joaca de la Mall se incalca legea si autoritatile ar trebui sa ia masuri.

 • Tomata

  @ NEOX –> E interzis, dar nu ii pasa nimanui. Si nici in mall n-o sa vezi politia patruland sa dea amenzi fumatorilor. Din pacate.

 • Flavia

  Tin minte ca am fost la food court la un monet dat, si in loc de scrumiere aveam farfurioare mici pe masa. si l-am intrebat pe un tip care servea acolo daca se poate fuma, si el a zis: ‘fumati daca vreti, dar e pe proprie raspundere. de aia am si pus farfurii in locul scrumierelor, ca sa nu primim amenda’ :))

 • Tomata

  @ Flavia –> Mda, am intalnit si eu farfurioarele. Mi se pare o atitudine aiurea din partea patronilor si mi se pare aiurea si din partea conducerii mall-ului.

 • cshark

  Pacat de piticanii ca respira acelasi aer ca noi dar viata e complicata daca nu esti atent si nepasator….parinti fumeaza langa odrasle? daca lor ne le pasa, noua de ce ne-ar pasa?
  Patroni si sefii locurilor particulare dar adresate publicului nu fac decat sa ofere cele mai bune conditi publicului, ar trebui sa-l dea afara ptr ca fumeaza (ar fi o discriminare , separand doua tabere: fumatori si ne).
  Sigur tu ai dreptate , dar aici ceri cam mult…

 • Tomata

  @ cshark –> Nu eu cer, ci un parinte care nu vrea sa isi puna in pericol copilul din cauza altor parinti inconstienti. Nu cred ca patronul trebuie sa se autosesizeze, ci conducerea cea mare sau parintii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge