In dulapul unei foste piţipoance

In sfarsit mi-am facut avant si m-am apucat de treaba. Dulapul meu e cam subred si toata gramada de haine ce il incarca nu il ajuta deloc. Asa ca, dupa mai multe zile de autoconvingere si cu putin timp liber la dispozitie, m-am apucat sa fac curatenie intre vesmitele mele cele de toate zilele. Zic bine de toate zilele pentru ca mi-am dat seama ca in ultimii doi ani eu nu mi-am mai cumparat haine de iesit in oras sau ceva mai de fite sa fac senzatie cand ies prin cluburi. De parca m-as  mai indeletnici cu de-astea.
Dar oricum e foarte frustrant cand sunt invitata pe la vreun chef sau mi se nazare mie sa ma zgaltai un pic sau vreau sa o tai intr-o seara in oras si n-am ce pune pe mine. Ori erau prea mici, prea scurte sau prea stramte, ori erau demodate, prea sclipicioase ori nu ma simteam bine in ele. Asa ca, la gunoi sau la sat cu tot ce se incadreaza in categoriile mai sus amintite.
Si ma pun eu pe aruncat in mijlocul camerei tot ce gasesc prin dulap: bluzite ce altadata imi scoteau la vedere abdomenul fara colacei, fustite ce abia acopereau partea dorsala, topuri care mai de care mai transparente, mai cu gaurele sau mai decoltate, pantaloni ce ma serveau in zilele de iarna sau dimpotriva de-aia scurti de parca n-aveam nimic pe mine in timpul verii… Eh, dar vremurile de pitipoanca mi s-au dus, m-am mai „implinit” si 70 % din hainutele alea nu imi mai vin. Le-am tot pastrat pe post de ambitionare, in scopuri de slabire magica, dar ieri, cu lacrimi in coada ochilor, am dat piept cu realitatea cruda si le-am dosit intr-un sac mare si negru ce va fi transportat la sat. Nu stiu cine o sa le poarte acolo, ca fetele alea la care se duc sunt cuminti, n-au nici discoteca, nici cluburi, nici alte locuri unde sa imi imbrace garderoba din zilele mele de glorie. Am scapat asadar de un surplus de materiale inutile si cam bate vantul prin dulapul meu. De acum ma voi ocupa cu reinnorirea garderobei si cu incercarea de a-mi gasi un stil, pentru ca sunt cam pe nicaieri. Ma iau durerile de cap cand ma gandesc cati bani o sa trebuiasca sa arunc pe articole de invesmantat, insa e musai, din moment ce n-am mai ramas cu mare lucru.
Am si inceput deja. Tot ieri, dupa curatenia nemiloasa, m-am pornit la cumparaturi. Mi-am batut recordul si cred ca si pe al multora facand o sesiune de shopping de 5 minute. Intrat, probat (2 perechi de pantaloni), cumparat, plecat zambitoare catre casa. Ca nu mai am cu ce sa supravietuiesc pana la sfarsitul lunii, cui ii pasa, am pantaloni noi. Vine iarna si n-am geaca, nici pantofi, nici bluze groase…. aoleeeeeeu. :((