Sunt femeia ta, ziiiiuaaaa, noaaapteaaa…

Momentul in care iti dai seama ca intr-o discutie mijeste o revelatie e super misto. Realizezi ca acea discutie nu se intampla doar din plictiseala sau pentru ca n-ai mai schimbat pareri cu un om de prea mult timp si te-ai decis sa il intrebi de sanatate.
Un astfel de moment mi s-a aratat mie cand in urma unei conversatii mi-a venit ideea sa scriu pe blog despre reactia unui barbat fata de importanta jobului partenerei sale.
Daca formularea asta vi se pare ambigua, abstracta si altcumfel, sedeti blanzi ca acu’ va explic.
Am intalnit cateva cazuri masculine ofensate si ofticate pe pozitia consoartelor : „adica cum, dom’le, sa aiba ea o functie mai inalta si un salar mai baban ca al meu?” Din fericire, Romania nu e ca Franta la capitolul asta si femeile se bucura de un statut normal, adica nu sunt dicriminate din ratiuni sexuale.
Intorcandu-ne la ideea mea, domnii mei, chiar va deranjeaza ca EA, femeia voastra, sa fie remunerata ma generos ca voi? Va intristeaza pozitia ei de director al unei filiale sau faptul ca are influenta si trecere mai mare ca voi ? Intreb si eu ca mi-s curioasa.
Inainte sa-mi raspundeti voi, o sa divulg si eu conceptia mea, fara a dori sa va influentez in vre-un fel.
Mie imi place ca barbatul sa fie barbat, sa castige mai mult ca mine, sa fie cel putin la fel de destept ca mine si cel mai important, sa-mi dea motive sa fiu mandra ca sunt cu el. Bineinteles si el sa fie mandru ca e cu mine, insa de partea asta ma ocup eu.
Na, acuma sa ne lamurim…