Un alt inceput*

Agitata, nerabdatoare, noua, inceputa, zambitoare si curioasa, ma invart prin casa pregatindu-ma sa merg la scoala. E un inceput de an scolar la fel ca oricare altul, cu aceeasi vreme mohorata de 15 septembrie, cu aceeasi nori gata sa planga la cea mai mica sicana a vantului, cu aceleasi fete cu care fumez in baia scolii si cu aceleasi cu care ma intalnesc in spatele alimentarii in orele de chiul. Aglomeratie, flori, microfoane, discursuri care nu intereseaza pe nimeni, promisiuni facute noua insine, toate astea vor face inca o data curtea scolii sa geama de placere, de bucuria reintalnirii si de gandurile negre ce invaluie orice inceput.
Bluza gri cu firicele argintii imi scoate talia in evidenta, fusta neagra dungata cu alb imi mangaie coapsele si creeaza impresia ca as fi mai inalta. Si tocurile ametitoare pe care le port nu-mi mai provoaca durere, ma plimba dreapta dintr-o camera in alta pana plec spre terenul de baschet al liceului.
Si totusi acest inceput nu e la fel ca celelalte. Am atatea pe suflet, atata maturitate si feminitate care imi gatuie salutul la intalnirea colegelor. Ma simt alta, sunt alta, sufletul meu stie ce ele inca nu stiu, inceputul unui alt fel de viata ma urmareste in toate dialogurile pe care le port, in toate discutiile pe care le incep sau la care particip. Toate rad, unora le stiu secretele, pe al altora urmeaza sa il aflu. Si unele ascund aceeasi taina ca mine, si fiecareia ii e rusine sa spuna. Chicotim fatis sau pe ascuns la intrebarea „Cum ti-ai petrecut vacanta?” si din priviri complice intelegem ca pentru grupul nostru viata nu va mai fi la fel ca pana atunci. Am descoperit ceva nou si pana nu impartasim trecutul intre noi, descoperirea n-are nici un farmec. A fost facuta pentru a fi discutata, explicata, aprobata si repetata. Cand in sfarsit una dintre noi reuseste sa articuleze ce restul asteapta, soaptele se inflacareaza avand in fundal discursul preotului ce ne doreste ca pasii ce-i vom face mai departe sa ne fie calauziti de Cel de Sus.
Asa a inceput.

____________________________________________________

* Primul inceput