Azi despre oraş (Bucureşti, partea a II-a)

Inainte sa plec, tatal meu nu m-a lasat sa ies pe usa pana nu mi-a tinut pomelnicul despre cat de periculoasa e capitala. /:) „Nu ma duc in Afganistan, ma duc la Bucuresti, for God’s sake”. Sa fiu atenta la aparatul foto, sa am grija in gara, la taximetristi, la concert, sa imi incui bagajele undeva, sa nu umblu noaptea pe strazi, etc… Daca m-as fi chinuit putin, as fi putut vorbi in acelasi timp cu el, pentru ca e aceeasi placa de atatia ani.
Primul contact cu Orasul cel Mare a fost Gara de Nord, cu McDonalds-ul din dotare. Treaba asta chiar mi s-a parut super faina si profitabila pentru ei. Primul contact cu un bucurestean a fost cu Taximetristul insusi. Dragut omul, n-ai ce zice, ghid vorbaret, binevoitor, numai ca pe banii nostri. :))) N-are nimic, avem o suma de spart. Caini vagabonzi peste tot, dar sa nu credeti ca m-au deranjat, ba dimpotriva, daca ar fi fost dupa mine, i-as fi mangaiat pe toti, m-as fi matait un pic la ei si as fi plecat mai departe. Numai ca sunt atatia, ca nu mai vedeam nimic din Bucuresti. Parcurile Cismigiu si Herastrau sunt super frumoase, numai gandul la plimbarea cu barcuta, vaporasul sau hidrobicicleta ma face sa mor de invidie ca in Timisoara n-avem un amarat de lac, iar Bega plange si suspina dupa vaporasul ei. Mi-a placut atat de mult cum se strang oamenii acolo, cu mic, cu mare, cu animale, cu role, cu carucioare, cu biciclete, cu skateboard-uri, cu ziare, cu rochii de nunta, cu aparate foto, cu de toate.
Despre trafic, nu ma pronunt ca am prins una din zilele bune, cand toata lumea era la mare sau la munte, si cica Bucurestiul ar fi fost gol. Asa se explica cum am ajuns din Dristor la Gara de Nord in 15 minute cu taxi. 😛 Ne-am plimbat cu autobuzele 104 si 131, cu vreo 3 metrouri, pe jos, in fuga, agale, am experimentat toate formele de deplasare. :)))
Mi-au mai placut si fantanile alea multe din Piata Unirii, mi-au placut mult de tot. Fantanile imi dau senzatia de racoare, chiar daca ma topesc de caldura, e de ajuns sa ma uit la una.
M-a impresionat mult de tot magaoaia de Casa Poporului pe care am reusit sa o pozez in intregime, dar m-am maniat un picut noaptea pe la 12, cand numai cu jumatate de minut inainte sa imi scot eu aparatul i s-au stins luminile. :(((
Am trecut pe langa niste buchinisti ce vindeau cartile cu 3 lei (!!!!) bucata pe undeva pe langa Hotelul Cismigiu, sau in drum spre el, nu mai stiu sigur. Daca aveam timp, cred ca plecam cu un brat de romane la subsuoara, dar mai bine ca n-am avut ca altfel trebuia sa le car. Apropos de hotelul Cismigiu, cata dreptate aveau Vama Veche… pacat de cladirea aia. Tot din categoria hoteluri, am dat cu ochii si de Mariott, dar am ratat Hiltonul. Ah si Banbu, dar l-oi vedea eu odata. Pe dinafara, ce-ati crezut?
TNB (imi place cum suna abrevierea asta) si Facultatea de limbi straine sunt foarte frumoase – cred ca mi-ar fi placut sa studiez acolo.
Iara m-am lasat dusa de val si am scris uitand ca voi n-aveti chef sa cititi atatea litere, dar nu-i nimic, cand voi reciti, mare placere o sa-mi faca sa retraiesc zilele alea doua.
Mai am sa va spun despre concert, dar banuiesc ca ala o sa fie un post mai scurt.
Click pentru mai multe poze din Bucuresti.


– va urma –