Călare pe Konsuelo

„Deci vii la plimbarea cu bicicletele?”
Asa suna mesajul de la Richie vineri pe la ora 15. Vin, cum sa nu vin, mai ales ca de data asta n-aveam pana, nu trebuia sa plec din oras, n-aveam altceva de facut. Am luat-o pe Konsuelo cu mine si ne-am dus. O experienta noua care trebuie repetata. In jur de vreo 30 de biciclisti, cu aproximatie, ca n-am stat sa ii numar, s-au strans vineri dupa-amiaza/seara pe la 18-18:30 langa Catedrala sa participe la ceea ce se numeste Masa Critica. Pe scurt va spun ca este o miscare mondiala care se intampla in ultima vineri din luna la o ora dinainte stabilita. Poate sa participe cine vrea, nu conteaza varsta, sexul sau culoarea, atata timp cat are o bicicleta. Nici ea nu prea conteaza cum arata, atata timp rotile i se invart si franele ii prind.
Eu am ramas foarte placut impresionata de ce s-a intamplat la noi. Am vazut asa cum am zis, oameni de toate varstele, de la 6 (?) pana peste 40. Fete si femei, baieti si barbati au dat la pedale prin toata Timisoara, pe arterele principale incurcand putin circulatia, invartindu-se pe la toate sensurile giratorii, facand oamenii sa zambeasca si descretindu-le nervii lipiti de frunte. Unii au claxonat sa ne salute, altii sa ne certe, insa raspunsul biciclistilor a fost un zambet si o mana ridicata in semn de multumire.
Cand plimbarea s-a terminat, ne-am aciuit intr-un loc unde n-am mai fost pana atunci, dar care mi-a placut mult de tot. Si fir-ar ca i-am uitat numele. Unde e vaporul pe Bega, poate asa stiti. 😛 N-am socializat prea mult, pentru ca stand langa Richie si vorbind de-ale noastre nu le-am dat ocazia celorlalti sa ne abordeze si nici noi nu ne-am bagat in discutiile lor. Pareau ca se cunosc bine. 🙂
Ce pot sa mai zic? Sper ca luna viitoare sa pot sa ma duc din nou. Si sper sa veniti cat mai multi sa va bucurati de miscare si de ce nu, sa transmitem un mesaj conducatorilor auto.

Polista Konsuelo 🙂

Dovada ca am fost si eu 😛

Inainte de plecare, langa Catedrala

Putin obositi, la apa in Unirii

In locul ala fain, care am uitat cum se numeste