Schimb de carti – intalnirea (5)

In primul rand, pe cei care vor sa ma certe ca am chiulit in weekend vreau sa ii anunt ca experienta se va repeta. 😀 Nu mai ajung de multe ori sa imi scriu posturile in timp util si asa ca mai fac din cand in cand cate o pauza.

In al doilea rand, ieri am fost la a cincea intalnire a Schimbului de carti, intalnire destul de asteptata, dar din nefericire, un pic dezamagitoare. Au avut loc cateva schimbari, cateva discutii, cu care nu toti au fost de acord. Cea mai interesanta schimbare, si cea mai neasteptata a fost ca nu s-a vorbit mai deloc despre carti. Aceasta s-a datorat faptului ca asezarea in spatiu a fost diferita de cea de la editiile trecute. Daca pana acum eram asezati oarecum in cerc, sau fata in fata, astfel incat sa ne vedem toti, de data aceasta am stat cate 4-5 la o masa, socializand intre noi, cunoscandu-ne mai bine, migrand de pe un scaun pe altul si discutand de toate. Asta este partea buna, insa. Pentru prima data am reusit sa schimb mai mult de 2-3 cuvinte cu toti cei prezenti.
Cartile, motivul pentru care ne-am intalnit, au fost neglijate pentru ca numarul lor era prea mare si pentru ca si numarul nostru ii facea concurenta. Pe cap de cititor erau cam 2-3 carti si sa ii asculti pe toti vorbind despre ce a adus sau ce a citit ar fi fost cam… plictisitor. Daca mai incepea si o polemica pe marginea unei carti, soarta intalnirii ar fi fost pecetluita.
Mai trist a fost cand cineva a plecat pe motiv ca nu se discuta despre carti si pe undeva avea dreptate, pentru ca in fond si la urma urmei este o intalnire despre, cu si pentru carti. Apoi altii i-au urmat exemplul si din 17-18 am ramas vreo 9-10 in mai putin de o ora. 🙁
Ideea cu asezarea la mese am inteles ca a fost propusa de Bucuresti, pentru ca asa se intampla acolo, dar din pacate pentru Timisoara nu prea functioneaza. Trebuie sa ne gandim la o solutie pentru a pastra atmosfera livresca, pentru a socializa si pentru a ne alege cartile pe care sa le luam acasa.
Ca veni vorba de asta, sunt mandra de ce am luat pentru luna asta: Amelie Nothomb – Antichrista (voiam demult sa citesc ceva de ea, si ma bucur ca SDC mi-a dat ocazia) si Harper Lee – Sa ucizi o pasare cantatoare (cu asta mi-au facut pofta mai multi, in special Cami, si in afara de asta, am citit ca e destul de apreciata). Eu am dus Vonnegut Abatorul cinci, care nu stiu pe unde a ajuns ca si Ama a adus aceeasi carte. A ei a luat-o cineva, a mea … :-?? O sa fac tot posibilul sa le termin la termen. Cei prezenti ieri au fost: Ada, Adelina, Alina, Ama, Cami, Carina, Dan, Vania, Iulia, Richie, Marius, Sneji, Lucian, Emilian, Mihaela, Radu et moi. Absentii au fost trecuti in rosu: Dan, Rebecca, Marius si Nuzzu. Speram sa ii vedem data viitoare.