Ganduri Insirate pe Sunete

Etapa a doua a concursului bloggeri.ro se desfasoara saptamana asta. A doua tema impusa (“peisajul muzical romanesc”) mi-a smuls un articol de care nu sunt 100 % multumita. Nu prea mi-a placut subiectul, asa ca nu am dat tot ce am avut, pentru ca poate nu am avut destul. Ramane la latitudinea voastra daca il considerati demn de voturi de 5 stele (sau mai putine). Trebuie sa va anunt ca s-au mai schimbat cateva chestiute in desfasurarea concursului si anume ca numarul voturilor nu mai e vizibil. Se voteaza la fel, cu click pe stelute, dar la urma scrie Votat. S-a mai schimbat si faptul ca la fiecare refresh al paginii vor aparea alte articole, pentru a beneficia toti participantii de dreptul la vizibilitate.

Cu asta particip eu acum:

Pentru un copil naiv si meloman al generatiei MTV, muzica romaneasca isi gaseste izvorul lalaielilor in mult difuzata si prea urlata melodie “Independent”, adica mai precis pe 3 februarie 1999. Atunci s-a intamplat intaia emisie a primului post muzical autohton, zamislirea dorintei de expunere, de vanzare, de fani.

Indubitabil considerand ca acest post inseamna lansarea Romaniei pe orbita muzicala internationala, Micuta Privitoare la Televizor nu s-a dezlipit de ecran si ochii ei inregistrau videoclipurile, urechile ei rimele si sufletul ii concepea inlauntru schimbarea. Zi dupa zi, saptamana cu saptamana, luna peste luna se deruleaza imagini ce insotesc portative made in Romania. Canta cu ei despre cartier, despre lacrimi ce uda perini, despre amintiri si despre o fata verde; poate chiar sa reproduca fragmente instrumentale, de atat de multe ori le-a ascultat. (continuare… – pagina nu mai e disponibila)