Virgin or not

Exista anumite perioade cand e epidemie de despartiri. Adica auzi din mai multe surse ca X, Y, Z, sau U,V, W s-au despartit, dupa nu stiu cat timp de convietuire impreuna…Si nu ma refer la cuplurile cu verigheta. Cupluri care au fost impreuna 3,4,5 sau 7 ani…cupluri care s-au format pe bancile liceului sau la terminarea lui si care au durat pana dupa facultate, au hotarat ca nu mai au ce sa isi spuna. Nu stiu daca sa mi se para o pierdere de timp sau o tragedie. Cunosc muulte muulte cazuri din astea, pe care le vedeam imbatranind impreuna si care au murit dupa aproape o viata de om petrecuta impreuna, dupa ani de amintiri si bucurii si tristeti adunate si traite impreuna. Eu nu cunosc sezatia asta, sa te desparti de cineva dupa multi ani. N-am reusit sa fiu cu nimeni mai mult de un an, de fapt nici n-am atins un an cu vreun tip. Nu pentru ca n-as fi vrut sau ca sunt eu genul “din floare in floare”, sau “din pistil in pistil” (ce urat suna asta :D), pur si simplu pentru ca nu a fost the right guy, pentru ca sunt dificila si nu ma suporta oricine, pentru ca am pretentii si pentru ca nu a fost sa fie. 😀 Poate de data asta am mai mult noroc.
Ideea e alta: ce simti cand dupa multi ani impartiti cu el/ea, te indepartezi, rupi contactul si nu mai e acelasi langa tine? Cum poti privi pe altcineva decat fostul/a cu aceeasi dragoste? cum iti concepi viata fara el? iti pare rau ca ti-ai irosit tineretea cu o persoana in loc sa experimentezi cat mai multe?
Eu nu pot sa raspund la aceste intrebari, insa pot raspunde la altele. E bine sa ai o oarecare experienta inainte sa iti pui pirostriile? Da, e. E bine sa ii tratezi pe toti cu iubire, cu dedicatie cu riscul sa te ranesti? Da, e. E bine sa te mai implici in alte si alte relatii odata ce ai avut sufletul sfasiat de multe ori? Da, e. E bine sa il tratezi pe urmatorul ca si cum niciunul n-ar fi fost inaintea lui? Da, e. E bine sa inveti din fiecare relatie si de la fiecare partener cate ceva? Da, e. E adevarat ca suferinta te schimba uneori in bine? Da, e. Ajungi sa intelegi persoanele de sex opus mai bine in urma interactiunii amoroase cu ei? Da.
Ma bucur ca viata mea a decurs asa in ce priveste aspectul asta. N-as schimba nimic, nici o lacrima, nici o noapte nedormita si nici vreo relatie pe care am avut-o. M-a ajutat sa inteleg viata intr-o oarecare masura. Experienta si literatura.