In intersectie

Atata timp cat dragostea si cariera vor exista, controversata alegere intre ele nu se va sfarsi. Cati dintre noi nu au fost pusi in fata situatiei de a alege intre a ramane cu persoana iubita sau a se muta in alt oras/tara pentru a se realiza profesional. Discutam acum cateva zile cu o prietena care se confrunta cu alegerea asta si ieri cu alta prietena care trece prin alegerea asta. Povestile sunt diferite, pentru ca in cazul primei prietene e vorba de ea, de plecarea ei in alta tara pentru a fi cu iubitul ei sau de ramanerea ei aici, unde isi poate face cat de cat o cariera (daca puteti accepta ca si in Romania poti sa iti faci o cariera). In cazul prietenei de ieri, prietenul ei e plecat pentru o cariera si ea a ramas aici sa isi termine scoala, sa acumuleze o oarecare experienta in serviciu si abia peste un an va fi libera sa il urmeze. Relatiile continua si in prezent, desi s-ar spune ca ambele au ales oarecum cariera sau scoala. Sunt totusi relatii solide, care n-au inceput nici acum 3 luni, nici acum un an, sunt relatii de ani de zile, bazate pe incredere. Astea erau doua exemple fericite (cat de cat).

Ce te faci insa cand trebuie musai sa alegi una dintre ele, cand n-ai cum sa le ai pe amandoua. Ce faci daca trebuie sa pleci tu si sa il lasi pe celalalt aici? Ce faci sau ce crezi cand pleaca celalalt si te lasa pe tine in urma?

O singura data in viata (pana acum) mi-am pus cu adevarat problema asta cand exista (vaga) posibilitate sa plec in Australia. Era vorba de un interviu online si vedeam in fiecare saptamana cum reusesc sa trec de toate probele pana am ajuns in fata apelului telefonic. Urma sa dau raspunsul si sa fixez o ora la care sa ma sune cei de acolo si sa fie totul oarecum live. Am cam tras de timp si am trimis mailul dupa 4 zile, motivand ca n-am avut conexiune la internet, ceea ce era obviously o minciuna. N-am mai primit nici raspuns, nici telefon, (poate era o vrajeala, dar asta n-are importanta in discutia noastra), dar zilele alea mi-am dat seama ca nu vreau sa plec. In primul rand pentru ca n-am vrut sa plec din Romania, il al doilea rand pentru ca ramaneau toti aici si eu as fi plecat singura. Banii nu sunt atat de importanti pentru mine incat sa imi spal sufletul in asa hal si sa imi calc pe inima pentru un trai mai bun dar departe de ceea ce de fapt inseamna viata pentru mine. N-am sa plec niciodata din Romania de buna voie si nesilita de nimeni. Asa cum e ea, e tara mea si voi ramane cu ea pentru totdeauna.