Abia când nu-ți mai poți închide pantalonii

Înainte de nuntă, cam cu o lună, am avut puţină grijă să nu mai mănânc ca şi când tocmai am scăpat de foamete. Porţii mai mici, mâncare mai light, kilograme de iaurturi şi mai puţine dulciuri. După nuntă, însă… am început să mănânc like there was no tomorrow. Carbohidraţi în cantităţi industriale, paste, cartofi, pâine, cred că am băgat şi două shaworme, pizza, chiar şi Cola, deşi nu sunt consumatoare. Să nu mai zic de ciocolată, ziua şi tableta.

Numai că a venit ziua în care a trebuit să-mi cumpăr nişte pantaloni şi pe lângă faptul că m-am înspăimântat pentru că a trebuit să iau cu mine în garderobă un număr mai mare, mi -a venit să sparg oglinda când mi-am văzut dosul în ea. Am dus pantalonii înapoi pe raft şi de-a doua zi mi-am propus să nu mai mănânc nimic. Am revenit asupra deciziei pe la ora 12 a doua zi când deja mă lua cu ameţeală de la foame.

Mi-am adus aminte ce mă îngraşă – ciocolata, dulciurile şi produsele de patiserie, în mod special – şi mi-am zis că trebuie să fac ceva în privinţa asta. Dar ceva cu cap, nu fără. Aşa că am scos Zveltaform-ul din dulap, iar în loc de micul dejun, câte 4 linguriţe dozatoare într-un pahar de iaurt de fructe, urmat de un pahar mare de apă în fiecare dimineaţă. Prânzul era o ciorbă sau o supă, sau o jumătate de porţie normală din felul doi. N-am pus ciocolată în gură două săptămâni. Am băut mai multă apă, dar recunosc că asta m-a chinuit puţin pentru că, destul de ciudat, îmi e rău dacă beau prea multă apă. Mi-am cumpărat chiar şi-un cântar să pot ţine evidenţa mai bine. Am făcut de toate, însă nu şi mişcare. Ştiiiiiu, sunt o leneşă, nu-mi place să mă mişc, deşi ştiiiiiu că trebuie. Am reuşit să dau jos cam 1,5 kg în două săptămâni şi pot să vă spun din proprie experienţă că Zveltaformul face ce promite. Dă senzaţia de saţietate şi te face să consumi mai multă apă. Dacă fetele care l-au încercat s-au plâns de gust, ori m-am pregătit eu sufleteşte pentru ce-i mai rău, ori chiar am gustat chestii mai nasoale. E drept că nu pot să-l iau cu altceva decât cu iaurt de fructe, dar bine că am găsit ceva cu care să meargă. Am încercat şi cu iaurt normal şi nici poveste să-l pot înghiţi.

Aşadar, dacă vreţi să scăpaţi de câteva kilograme, poate vă interesează “reţeta” asta: porţii înjumătăţite, fără dulciuri, fără pâine, fără patiserie, multă apă şi Zveltaform la micul dejun şi la cină. Şi mişcare dacă nu sunteţi atât de comozi ca mine.