De una singură chiar dacă ai cu cine

Zilnic sar din link în link, din site în site și văd tot felul de știri, aflu tot felul de chestii. Așa se face că am dat peste linkul ăsta care zice că sunt cel puțin 7 lucruri pe care o femeie trebuie să le facă singură cel puțin o dată. N-am citit articolul înainte să mă pun să scriu despre el, pentru că știam sigur că o să am ceva de comentat. Am în minte un singur lucru pe care l-am făcut singură și-s curioasă ce altceva n-am făcut. Și chiar dacă articolul pare după titlu destinat femeilor singure, ia să vedem împreună despre ce-o fi vorba.

1. Mănâncă singură – din câte văd în articol, nu se pune mâncatul la fast-food sau gustarea din pauza de masă, ci o cină sau un prânz în toată regula, la restaurantul preferat. Hm… cred că ar fi o experiență, numai că nu cred că-s pregătită pentru ea. E drept că nu țin morțiș să mâncăm împreună acasă, dar parcă nu m-aș duce la Chinezesc all by myself. Poate dacă aș fi singură acasă, dacă soțul mi-ar fi plecat pe undeva, poate aș încerca, altfel… nu prea văd rostul.

2. Mergi la film – dap, pe asta am bifat-o și era singurul lucru la care mă gândeam că l-am făcut singură.

3. Mergi la un concert – uite că am făcut-o și pe asta, dar nu pot zice că a fost o experiență de repetat. N-a fost nici intenționată pentru că vorbisem cu oameni să mă întâlnesc cu ei acolo, dar nu ne-am mai întâlnit.

4. Mergi în club – singură??? Mmmmnu. Nu mai merg nici cu prietenele, darămite singură.

5. Călătorește – recunosc că mă bântuie gândul ăsta, dar condițiile ar trebui să fie foarte diferite. În primul rând aș călători singură dacă aș fi singură. Dacă n-aș avea un iubit sau, mai nou, soț. Cred că-i o experiență unică, pe care poate n-o voi putea pune în aplicare niciodată. Dar cine știe ce surprize îmi rezervă viața.

6. Mergi la un parc de distracții – mă scuzați, dar nu cred că rollercoaster-ele au vreun farmec fără să ai cu cine sau lângă cine țipa.

7. Mergi la sală – cred că-i singura activitate pe care chiar aș face-o singură. Dacă mi-ar plăcea să merg la sală. Ar fi singurul loc în care singurătatea ar fi indicată. O dată că m-aș putea concentra la ce fac, fără să întrețin conversații. A doua oară pentru că n-ar trebui să aștept după vreo prietenă să termine cu un aparat sau să facă duș.

Atâtea dau ei, dar cred că-s destule. Dacă credeți că mai aveți de adăgat, be my guests.