Filmele de vineri

Ah, azi vă recomand două filme bune, mi-au plăcut tare mult amândouă.

Oz the Great and Powerful (2013) – 5 *****

Aștept filmul ăsta de cât pe profilul lui James Franco scria că e în pre-production, adică de +/- 2 ani. Vrăjitorul din Oz e cartea copilăriei mele și când spun asta, n-o zic numai așa ca să fac impresie. Chiar e singura carte pe care am citit-o în copilărie (poveștile nu se pun). Ba mai mult, e singura carte pe care am citit-o de două ori. Apoi… despre James Franco, dacă sunteți mai vechi pe-aici… știți deja care-mi e părerea, nu mai insist. Filmul ăsta, însă, nu-i despre Dorothy din Kansas, nici despre Toto, e despre Oz însuși și despre 3 vrăjitoare. Două rele și-una bună. Recunosc că aș fi vrut ca Michelle Williams și Mila Kunis să facă schimb de roluri, dar asta e… nu le poți avea pe toate. Oz e un șarlatan, un mincinos, un „aburitor” și nici pe departe vrăjitor cum se pretinde a fi. Cu toate astea își pune talentul principal în slujba salvării Orașului de Smarald și ce iese e … de poveste. Efecte speciale minunate, imagini colorate și superbe, ce mai… o desfătare pentru ochi. Musai de văzut în 3D la cinema, merită din plin.

London Boulevard (2010) – 4 ****

„- Cum de te uiți tu la un film cu doi actori care nu-ți plac?” (Keira Knightely și Colin Farrell)
„- Ai zis că-i fain și oricum eram cât de cât curioasă.”

Discuție între mine și Iubi înainte să mă pun să-l văd, după ce refuzasem să o fac când s-a uitat el. Și uite așa filmul ăsta a făcut istorie. Adică mi-a demontat toate prejudecățile și toată împotrivirea pe care am simțit-o eu pentru Colin Farrell de-a lungul timpului. Acuma, dacă mă întrebați ce-am avut cu el, n-aș ști să vă spun. Pur și simplu îmi era antipatic și cred că mi se trage de la Alexander, film în care mi-a displăcut total la vremea aceea. Și de-atunci am cam evitat filmele în care a jucat, am blamat public toate topurile în care era numit „unul dintre cei mai sexy bărbați”, l-am denigrat pe Facebook și-acuma îmi pare rău. Da’ sper că dacă-mi fac mea culpa pe blog sunt iertată 😛
London Boulevard e povestea unui fost pușcăriaș și a unei celebrități urmărite de paparazzi. Pentru a fi păzită, ea îl angajează pe el, numai că el are niște treburi nerezolvate cu niște gangsteri și deși încearcă să trăiască altfel decât înainte de pușcărie, mai calcă pe de lături din când în când. Evident cei doi se îndrăgostesc și scena sărutului e muy sexy. Finalul m-a cam lăsat în ceață, da’ atâta bai să fie.
Un alt merit al acestui film e coloana sonoră. Recunosc, un pic cu rușine că abia acum i-am descoperit pe The Yardbirds, și tare îmi place melodia asta.

Voi ce filme ați mai văzut?