Ambiție via analize de sânge

Voiam să pun un titlu de genul „Cum te ambiționează niște analize de sânge”, da’ parcă am prea multe titluri care seamănă cu întrebările, așa că tre’ să fiu creativă. 🙂

Săptămâna trecută am fost „cu clasa” la medicina muncii, să ne facem, printre altele, analize de sânge. Eu chiar voiam un set de analize pentru că așa-i bine să-ți faci în fiecare an. Numa’ bine s-a nimerit. Nu suspectam să am ceva, da’ niciodată nu știi ce se poate ascunde în corpul tău și să nu dea nici un semn. Așa că, better safe than sorry, vorba englezului (sau o fi fost a americanului?). Tot pe același principiu, doamnelor, vă încurajez să vă faceți cele două teste OBLIGATORII anuale. Eu încă nu le-am făcut, dar nu mai amân decât o săptămână.

Așa că ieri ne-au venit rezultatele, din care am dedus că stau bine dacă numai în dreptul unora era o săgeată în jos și în dreptul altora în sus, iar valorile erau cu foarte, foarte puțin peste sau sub. Azi, Iubi s-a dus la doctorul de familie și i-a spus că: „bubui de sănătate”. :)) Normal că m-am bucurat, dar, pe lângă bucurie, a crescut în mine ambiția de a-mi păstra această sănătate. Nu demult ne-am cumpărat un blender și am avut o săptămână întreagă în care nu plecam de acasă fără să beau un smoothie. Așa am aflat că se cheamă blenduirea unei banane cu 2 kiwi și puțină apă. Am făcut la combinații de nu mă mai săturam. Unul dimineața pe stomacul gol, unul seara înainte cu jumătate de oră sau cu o oră înainte de masă. Simțeam cum torn în mine vitamine și mă admiram în oglindă părându-mi-se că și pielea mea arăta mai bine. Ca orice minune ce durează 3 zile, la mine a durat o săptămână și un pic. Tot în săptămâna aia n-am mâncat nimica dulce.  Acum, am un coș de fructe coapte de numa’ și nu mai pot face nimic cu ele. Că smoothie-urile s-au cam rărit. Numai că acest set de analize m-a ambiționat să-mi păstrez obiceiul sănătos și să mai renunț din când în când la ciocolată și dulciuri, măcar o săptămână pe lună. Evit prăjelile și încerc să gătesc cât mai mult la cuptor sau fiert. Aș putea zice că am renunțat și la fast food dacă nu mi-aș face de cap cu falafelul de la mall din când în când.

Tot ce mai trebuie să fac e să mă mișc. Numai de ar fi așa simplu sau de mi-ar plăcea mai mult. Oricum, am început să merg mai mult pe jos, ceea ce e un început. Când o veni căldura o să mă mobilizez și să alerg. Și, bineînțeles, să merg cu bicicleta.

Mergeți și vă faceți analizele. Că e important.