Diminetile unei alte vieti

Am mai spus pe blog în nenumărate rânduri că dimineţile sunt preferatele mele din toate momentele unei zilei. Sub orice formă s-ar prezenta ele: însorite, ceţoase, ploioase, toride, verzi, galbene sau gri. Chiar dacă pe parcursul zilei, vremea ajunge să mă enerveze, ba că plouă, ba că e prea cald, ba că e prea frig… dimineţile văzute din spatele geamurilor sunt superbe no matter what. Dimineţile înseamnă început, conţin în ele o grămadă de lucruri care aşteaptă să se întâmple, o grămadă de posibilităţi şi o grămadă de necunoscute.

Însă oricât aş adora eu dimineţile, nu prea mai ajung să mă bucur de ele. Pentru că ziua mea începe cu o oră înaite să-mi sune alarma. Şi nu numai în timpul săptămânii, chiar şi în weekend. Ora mea de trezit e în jur de 7 sau, cu indulgenţă, 8. Zilnic. Pentru că mama mea, odihnită, se trezeşte pe la 6 şi începe să facă ture prin casă. Şi, mai mult decât atât începe să deschidă dulapuri, să scârţâie patul, să facă nşpe mii de drumuri la baie, să aprindă becurile, să tragă apa etc. Şi cum dormitorul e lângă baie, vreau-nu vreau, mă trezesc. Apoi, în dimineţile în care reuşesc să dorm puţin mai mult, îmi plânge unul dintre câini la uşă, că vrea înautru. Alteori, cum a fost în weekendul ăsta, mă trezeşte câte o durere: sâmbătă a fost stomacul, duminică a fost capul. Deci, nu mai am nici o bucurie în a savura dimineţile. Însă, cu toate astea, în fiecare dimineaţă când trag draperiile în sufragerie şi deschid geamul… ador să mă uit îngrădină. Dimineaţa, culorile sunt atât de vii, aerul pare atât de curat, încât dacă nu aş fi în permanenţă conştientă de ce am în casă, mi-ar fi de ajuns să inspir de câteva ori acel aer şi acea frumuseţe a dimineţilor şi zilele mele ar începe minunat.

În weekendul ăsta am primit nişte veşti promiţătoare cu privire la internarea mamei mele într-un centru privat pentru bolnavii de Alzheimer şi mi-e plin sufletul de speranţă. Trăiesc pentru ziua în care vă voi putea povesti pe blog cum viaţa mea devine aşa cum îmi doresc.

Aceasta a fost o leapşă despre dimineţi de la Rontziki. Merge la Simone, Iulia, Oana S şi Ioana S.