Ce simţi când un fost/o fostă se căsătoreşte?

(pentru a nu scrie postul ăsta la ambele genuri, o să mă refer la genul masculin, dar întrebarea este valabilă şi la feminin)

Dacă nu e cel mai recent dintre foşti, s-ar putea să te doară în cot. Dacă ai o relaţie stabilă, solidă şi de lungă durată*, s-ar putea să nu te intereseze şi nici să nu-ţi pese. Ce s-a întâmplat în trecut, acolo rămâne, nu mai simţi nimic pentru el, nu te mai priveşte viaţa lui.

DAR

Ce te faci dacă la aflarea veştii că îşi pune pirostriile, îţi rămâne un gust amar şi dintr-o dată ziua îţi e stricată? Chiar dacă ai o relaţie de lungă durată, chiar dacă tipul a fost iubitul tău din clasa a IX-a până într-a XI-a şi tu te îndrepţi acum vertiginos spre 30 de ani, chiar dacă poţi jura pe Biblie, pe Tora şi pe Coran că nu mai simţi nimic pentru el. Care ar fi motivul pentru care te-ar deranja asta?

Am stat să mă gândesc dacă pe mine m-ar deranja nunta vreunui fost. Dintre cei 6, cu 2 încă păstrez legătura, cu 3 vorbesc sporadic, doar când ne întâlnim întâmplator şi cu unul nu mai vorbesc deloc şi nu mai ştiu nimic despre el. Pentru cei doi cu care vorbesc des m-aş bucura sincer, pe doi dintre cei rari nu îi văd nicicum cu verighetă pe deget, iar de celălalt nu mă intereseaza. Pe ultimul nici nu-l mai amintesc că n-are rost. Deci, eu nu pot răspunde la întrebarea asta. Da’ mi-a venit să vă întreb pentru că recent am întâlnit situaţia asta şi da, se poate să te deranjeze vestea nunţii unui fost, chiar dacă ai o relaţie de ceva vreme, chiar dacă v-aţi despărţit de vreo 3 ani, chiar dacă nu mai simţi nimic pentru el.

De ce?

—————————————————————
* deşi ai o relaţie stabilă, nu eşti căsătorită. Am senzaţia ca lucrurile nu mai stau aşa odată ce tu ai făcut pasul cel mare.