What if…?

Paranoică cum mă ştiţi, am multe gânduri prăpăstioase care uneori nu mă lasă să dorm noaptea sau să duc o existenţă normală şi sănătoasă, cel puţin din punct de vedere mintal. Am încetat să mă mai întreb de unde îmi vin sau cum le născocesc pentru că imaginaţia mea bogată uneori nu cunoaşte margini şi cu atât mai puţin se astâmpără când e ajutată de atâtea ipoteze posibile.

Unul dintre gândurile care se tot învârt prin creierul meu, nu-şi găseşte liniştea până nu îl pun în scris, că scrisul mă ajută să înţeleg mai multe lucruri. Deci gândul: cum ar fi dacă mi-ar lipsi unul dintre cele 5 simţuri sau dacă aş avea vreo dizabilitate? Care ar fi mai uşor de suportat? Cum aş face faţă, cum m-aş adapta, cum aş supravieţui ? Asta având în vedere că sunt, de când m-am născut un om întreg.

Dacă aş fi oarbă
… ar fi cel mai trist lucru care mi s-ar putea întâmpla şi cea mai mare lipsă pe care nu cred că aş putea-o suporta. Nu-mi pot imagina o lume fără lumină. Mi-e frică de întuneric şi o noapte continuă m-ar arunca într-o depresie urâtă de tot.

Dacă aş fi surdă
… şi asta ar fi trist, dar nu la fel de trist ca şi orbirea. Adică m-aş împăca greu cu ideea că nu i-aş mai auzi pe cei dragi vorbindu-mi, că n-aş mai simţi emoţia din glasul cuiva, m-ar sfâşia să nu mai pot asculta muzică, să nu mai tremur pe acordurile preferate… DAR, partea luminoasă e că m-aş putea uita la filme de groază fără să mă sperii prea tare, n-aş mai auzi zgomotele vecinilor, urletele sau vorbele urâte, tonurile care rănesc sau vocile iritante.

Dacă mi-aş pierde simţul tactil şi al durerii (am văzut io într-un episod din House că se poate)
… aş fi tentată să zic ca ar fi ideal, la câte dureri am eu. Însă nu cred că ar fi şi sănătos. Hmm… nu, rămân totuşi la ideea că ar fi cool să nu simt nici o durere orice mi s-ar întâmpla… nu fug de nimic mai mult decât de durere. Oh, wait, am uitat o parte foooarte importantă a simţului tactil…mnu, n-ar fi ideal să nu mai simt nimic. Cum ar rămâne cu sexul ? :-s

Dacă n-aş putea să merg
… pentru asta aş face toate eforturile din lume să mă fac bine. S-au văzut cazuri în care, prin perseverenţă, oamenii s-au ridicat din scaune cu rotile şi încet încet au început să meargă din nou. Chiar şi când doctorii le-au spus că nu mai au nici o şansă. Aş încerca la nesfârşit să mai pot merge din nou. Daca nu, cel mai rău mi-ar părea că nu aş mai putea dansa…

Voi ce aţi face dacă vi s-ar întâmpla aşa ceva ?