Cu statistica în mână

Nu simt de prea multe ori nevoia să scriu despre chestii tehnice, deşi câteodată mă mai interesează. Nu mă pun să dau sfaturi de link building sau despre SEO că se va trezi vreun deştept care să îmi demonstreze că nu ştiu destule. Şi ar avea dreptate, nu ştiu prea multe, dar ştiu mai multe decât internăucii care intra pe Google şi au impresia că e oracolul din Delphi.

Aşadar, folosesc un reader şi vreo 2-3-4 site-uri de statistici că-s curioasă de mor. Cu toate astea, mai  sunt informaţii de care am nevoie, pe care aş vrea să le ştiu şi îmi scăpă pentru că serviciile nu sunt complete.

Din când în când mă distrez cu Google Analytics, dar nu mă prea încânta, în schimb Google Webmaster tools îmi oferă ce nici un alt site nu poate: toate cele 34 635 de linkuri (sunt chiar toate linkurile spre blog, şi cele din comentarii cu rel no follow, şi cele cu do follow, linkuri din blogrolluri etc, aţi prins voi ideea). Codul se poate instala pe orice fel de blog, nu contează dacă e pe domeniu cumpărat său pe platformă gratuită.

Apoi, statcounter.com e cel mai la îndemână care mă înştiinţează asupra lucrurilor pe care aş vrea să le ştiu zilnic: cine de unde vine, paginile populare, cel mai bun referrer, nebuniile de keyworduri care aduc de pe net o mulţime de zăbăuci (obsedaţi de dezvirginare mainly).

Trafic.ro nu mă mai interesează deloc, cred că o să şi renunţ la el că n-am mai întrat să verific cred că de vreo luna.

Who’s mong us e interesant pentru că arată în timp real câţi vizitatori sunt pe site şi se umfla inima cu tot cu vena cavă în mine când vad că sunt mai mulţi de 2-3. 😛

Zelistul are rolul de a-mi flata egoul, de a mă purta pe culmile încântării şi dezamăgirii şi deşi nu-mi plac mie anumite chestii la el, e bine să fie acolo

În afara de astea, foloseam Technorati că să aflu noile linkuri spre blog, nu din vanitate ci pentru că s-au întâmplat cazuri când s-au scris replici la anumite posturi şi habar n-am avut pentru că n-a dat nimeni click pe ele şi counterele mele nu le-au băgat în seama. Technorati însă îşi face de cap şi de câteva săptămâni se întâmplă filme de groază pe la ei. Google blogsearch e leneş şi nu indexează cu viteza pe care mi-aş dori-o eu, aşa că… frumuşel de tot m-am pus să caut pe Google: related:technorati.com şi am dat de superbul, mirificul şi neasemuitul icerocket.com care mi-a făcut viaţa de bloggeriţă mult mai frumoasă. Structurat pe zile ai toate linkurile spre blogul tău, şi alea de pe care nu-ţi vin vizitatori. Mi s-a întâmplat să găsesc 6 linkuri despre care habar n-aveam şi tare rău mi-a părut că n-am întrat pe blogurile cu pricina mai din timp, său cel puţin la momentul în care linkul a văzut lumina zilei.

Dacă nu ştiaţi unele din informaţiile astea, mă bucur să vă ajut, dacă le ştiaţi, asta e… învăţ şi eu din mers. 🙂

11 Comments

 • Cârtiţoiu'

  Mda. Ştii cât m-am chinuit eu să găsesco unealtă de-asta?? Până când am renunţat şi mi-am tras trafic. De ce? Nu mă întreba?…Mai ales că-s multe unelte de-aştea gratis.

 • Razvan (360romania.eu)

  Uau! Nu mi-am inchipuit ca cineva poate utiliza asa multe programe de analiza.

  Daca te pasioneaza acest domeniu, sursa primara de informatii este chiar logul serverului tau de web.

  Daca iti instalezi pe server AWStats (un pachet open source), vei avea un acces centralizat la mai toate informatiile pe care le urmaresti.

 • Horia Dragomir

  daca ai nervi, uita-te in Raw Access Log, este tinut de serverul tau si ofera unele detalii pe care nimeni nu ti le mai poate da.

  Cum vad ca ai cPanel, probabil ai si AWStats, care iti ofera informatii tehnice pretioase.

  … place latura asta a ta.

 • diana

  eu ma uit pe statisticile de la statcounter REGULAT, iar pt a ma amuza degoogoloi searches apelez la google analytics – are ” o memorie” mai buna

  si cu postul asta m-ai facut curioasa in privinta google webmaster tools.. si bine ai facut, mi-a dat ca rezultat cum ca as avea 30 erori: web crawl – not found… nu scrisesem bine http-ul blogului tau…

 • Rox

  Nu ca ma eu mare lcuru de masurat, dar cel mai umlt imi placeau rezultatele date de wordpress-ul gratis 🙂 De cand am trecut pe gazduire tot folosesc diverse chestii dar nu-mi plac asa de mult.

 • Oana

  Icerocket-ul mi place tare 🙂 Sar’na de informatie. Si eu am descoperit linkuri unde nici cu gandul nu gandeam. O sa incerc si Google webmaster tools sa vad cu ii.

 • INTJ

  la mine-s majoritatea in lista la adblock plus … ma irita prea tare intarzierile acumulate la actualizarea statisticilor.

 • Tomata

  @ Blog vedete –> Daaaa, e genial pentru toate linkurile alea. 🙂

  @ Cartitzoiu –> Incearca statcounterul ca e mai mult decat satisfacator pentru statistici, si icerocket pentru linkuri e orgasmic :))))) (cel putin pentru mine).

  @ Horia –> na, acuma cum sa-ti spun eu tie ca sa nu par mai putin desteapta decat ma face sa par postul asta?… ( :)))) ) Tradu!!! 😛

  @ Razvan –> :))) Le folosesc pe toate pentru ca fiecare imi ofera ceva diferit. De ex. Google analytics si webmaster tools le verific o data pe luna sau si mai rar. Who’s among us e vizibil si fara sa intru pe site, singurul care e des accesat e statcounterul. Icerocket o data pe zi. 🙂 O sa vorbesc cu prietenul meu ca el se pricepe la minunatii de-astea pe care mi le recomandati voi si o sa vad ce poate face pentru mine. 😛

  @ Rox –> Aaaah, la mine nu e instalata partea aia si nu pot sa le vad.

  @ diana –> Eh, ma bucur ca am fost de ajutor. 🙂

  @ Oana –> 😉 Glad to help.

  @ INTJ –> Iaca mai o chestie noua despre care tre’ sa-l interoghez pe Iubi…

  @ jane –> Eee, te inveti repede. Si eu am tot butonat pe-acolo pana m-am dezmeticit. 🙂

  @ TiBi –> Si celelalte nu?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge