Cu statistica în mână

Nu simt de prea multe ori nevoia să scriu despre chestii tehnice, deşi câteodată mă mai interesează. Nu mă pun să dau sfaturi de link building sau despre SEO că se va trezi vreun deştept care să îmi demonstreze că nu ştiu destule. Şi ar avea dreptate, nu ştiu prea multe, dar ştiu mai multe decât internăucii care intra pe Google şi au impresia că e oracolul din Delphi.

Aşadar, folosesc un reader şi vreo 2-3-4 site-uri de statistici că-s curioasă de mor. Cu toate astea, mai  sunt informaţii de care am nevoie, pe care aş vrea să le ştiu şi îmi scăpă pentru că serviciile nu sunt complete.

Din când în când mă distrez cu Google Analytics, dar nu mă prea încânta, în schimb Google Webmaster tools îmi oferă ce nici un alt site nu poate: toate cele 34 635 de linkuri (sunt chiar toate linkurile spre blog, şi cele din comentarii cu rel no follow, şi cele cu do follow, linkuri din blogrolluri etc, aţi prins voi ideea). Codul se poate instala pe orice fel de blog, nu contează dacă e pe domeniu cumpărat său pe platformă gratuită.

Apoi, statcounter.com e cel mai la îndemână care mă înştiinţează asupra lucrurilor pe care aş vrea să le ştiu zilnic: cine de unde vine, paginile populare, cel mai bun referrer, nebuniile de keyworduri care aduc de pe net o mulţime de zăbăuci (obsedaţi de dezvirginare mainly).

Trafic.ro nu mă mai interesează deloc, cred că o să şi renunţ la el că n-am mai întrat să verific cred că de vreo luna.

Who’s mong us e interesant pentru că arată în timp real câţi vizitatori sunt pe site şi se umfla inima cu tot cu vena cavă în mine când vad că sunt mai mulţi de 2-3. 😛

Zelistul are rolul de a-mi flata egoul, de a mă purta pe culmile încântării şi dezamăgirii şi deşi nu-mi plac mie anumite chestii la el, e bine să fie acolo

În afara de astea, foloseam Technorati că să aflu noile linkuri spre blog, nu din vanitate ci pentru că s-au întâmplat cazuri când s-au scris replici la anumite posturi şi habar n-am avut pentru că n-a dat nimeni click pe ele şi counterele mele nu le-au băgat în seama. Technorati însă îşi face de cap şi de câteva săptămâni se întâmplă filme de groază pe la ei. Google blogsearch e leneş şi nu indexează cu viteza pe care mi-aş dori-o eu, aşa că… frumuşel de tot m-am pus să caut pe Google: related:technorati.com şi am dat de superbul, mirificul şi neasemuitul icerocket.com care mi-a făcut viaţa de bloggeriţă mult mai frumoasă. Structurat pe zile ai toate linkurile spre blogul tău, şi alea de pe care nu-ţi vin vizitatori. Mi s-a întâmplat să găsesc 6 linkuri despre care habar n-aveam şi tare rău mi-a părut că n-am întrat pe blogurile cu pricina mai din timp, său cel puţin la momentul în care linkul a văzut lumina zilei.

Dacă nu ştiaţi unele din informaţiile astea, mă bucur să vă ajut, dacă le ştiaţi, asta e… învăţ şi eu din mers. 🙂