Top 10: cele mai sexy personaje feminine

La leapşa aia cu cărţile era o întrebare: „De care personaj (masculin) te-ai amorezat?” sau ceva de genul… Nu mi se întâmplă prea des să visez la vreun personaj din carte, în schimb mi-am dat seama că sunt foarte atenta la doamnele şi domnişoarele care populează lumea literară. Poate şi pentru că li se acordă mai multă atenţie, mai multe descrieri, mai multe însuşiri… Astfel că pe baza cărţilor pe care le-am citit eu până acum (şi nu a ecranizărilor lor) am alcătuit un top al femeilor care în imaginaţia mea au fost cele mai sexy, cele mai frumoase şi în locul cărora mi-ar fi plăcut câteodată să fiu. Normal că topul e puţin deplasat, pentru că pe lângă faptul că frumuseţea şi sexoşenia sunt greu de bătut în cuie, mai adăugam şi imaginaţia care la fiecare funcţionează altfel.
Vreau să subliniez că pentru mine, asta e ordinea, în momentul de faţă.

10. EsmeraldaNotre Dame de Paris – ţiganca dansatoare e destul de exotică pentru a face parte din lista asta. Ochi verzi şi parul negru, câteodată e suficient dacă o femeie le are.

9. DaisyMarele Gatsby – atât de superficială şi de frivolă cum era, Daisy ştia să fie sexy, să mizeze pe atuurile ei feminine şi să îl facă pe Gatsby să ia asupra lui o crimă pe care ea o comisese. Unde mai pui că era atât de îndrăgostit de ea, încât nu ii vedea nici un defect, deşi era plină de ele.

8. Dna T. – Patul lui Procust – întotdeauna o să am în minte o doamnă ultra elegantă, rafinată şi serioasă, foarte aproape de imaginea unei înţepate. Însă poveştile şi cuvintele lui Fred Vasilescu despre ea o prezintă în cele mai seducătoare ipostaze. O să recitesc cartea doar pentru ea.

7. CatherineLa răscruce de vânturi – o iubire ca cea dintre ea şi Heathcliff e legendară. O femeie care poate trezi asemenea sentimente animalice şi brutale într-un bărbat nu poate să fie decât una incredibil de frumoasă.

6. Ellen OlenskaVârsta inocenţei – amestecul de mister, frumuseţe şi o reputaţie „pătată” pune cel puţin câţiva bărbaţi pe gânduri. În carte mulţi au suspinat după ea, din păcate cel care avea inima ei, n-a ştiut să se bucure de ea.

5. LizzyMândrie şi prejudecată – emancipată, frumoasă, mandră, sigură pe sine, educată… cum altfel ar fi putut să-l seducă pe Darcy? Dacă aş fi fost bărbat, una ca ea mi-ar fi plăcut să-mi zâmbească dimineaţa.

4. Anna Karenina – sincer, nu ştiu ce să zic despre ea, că la un moment dat devenise de-a dreptul paranoică, dar mi-o imaginez atât de frumoasă şi senzuală, încât le surclasează pe celelalte.

3. Holly GolightlyMic dejun la Tiffany – aeriană, naivă şi călătoare, şi recunosc mult influenţată de Audrey Hepburn (deşi am zis că nu după criteriul asta am făcut topul), tipa asta e prototipul femeii sexy, singure, care-şi traieşte viaţa fără nici un obstacol.

2. MoarteaIntermitenţele morţii – ciudat, dar imaginaţia mea a luat-o razna când moartea s-a întrupat în femeie. Se zice că femeia e mâna diavolului, ei bine, Saramago a făcut-o pe tanti asta atât de nu ştiu cum să zic, diavolesc de sexy, încât nu ii găsesc nici o corespondenta în viaţa actoricească sau muzicală.

1. Margareta Maestrul şi Margareta – într-un final am deliberat. După ce am întors topul ăsta cu susul în jos, după ce am renunţat la Lolita, Otilia, Madame de Tourvel şi Cecile din Buna dimineaţa, tristeţe, am hotărât că Margareta merita coroniţa. Cred că nici o alta „personajă” nu mi s-a părut atât de incredibil de sexy cum a fost ea când zbura goală pe deasupra Rusiei. O imagine de vis.

Nu ştiu cât se pliază topul meu pe gusturile voastre, da’ mi-ar plăcea mult de tot să îmi spuneţi şi voi măcar un top 3 al celor mai sexy personaje feminine din literatura universală sau românească.