Nume ciudate

Alegerea numelui e unul dintre factorii decisivi pentru destinul unui om. Cel putin asa cred eu. Are rolul de a-ti face cinste sau de te face sa te simti prost, e primul si cel mai important identificator. Numele e cel ce-ti formeaza renumele, e cel ce ramane in memoria celor cu care ai intrat in contact.

Am citit ieri un articol despre cum americanii isi boteaza plozii in toate chipurile si felurile ca nu care cumva sa mai fie altul cu acelasi nume. Isi sfarma creierele si trag litere la sorti pentru a-i asigura originalitatea. Sfortarile astea au de cele mai multe ori rezultate hilare, demne de apelativele pe care si le insusesc tiganii. Cele mai bune exemple le avem in showbizz-ul american cand tragem cu ochiu’ si cu urechea la celebritatile din Padurea Sfanta. Daca ne gandim la copiii Angelinei Jolie, pe numele lor Maddox, Shiloh sau Pax numai inocenta nu sugereaza ele. Mai degraba niste fiinte stiintifico-fantastice, sau criminali in serie.  Cand insa te cheama:

* ca pe un oras (Paris Hilton ; Boston – fiul lui Kurt Russel, Memphis – fiica lui Bono),
* un cartier (Brooklyn – fiul lui David Beckham)
* o regiune (Dakota Fanning)
* sau o tara (Ireland – fiica lui Kim Basinger si Alec Baldwin),
* ca pe un animal (Tiger Woods),
* ca pe un pom (Willow – fiica lui Will Smith),
* poate ca pe un fruct (Apple – fiica lui Gwyneth Paltrow)
* sau ca pe un anotimp (Autumn – fiica lui Jermaine Jackson ; Harlow Winter – fiica lui Nicole Richie)

te intrebi ce o fi fost in capul parintilor. Unii cred in idealuri si chestii abstracte atat de mult incat isi doresc sa isi strige copiii prin casa : Freedom, LibertyHeavenly […] Tiger – fiica (!!!) lui Michael Hutchence sau Honor (fiica lui Jessica Alba), Heaven Rain (fiica lui Brooke Burke) si Angel Iris (fiica lui Mel B).

In ograda noastra daca ne uitam, e plina si ea de ciudatenii, nici n-are rost sa ii mai amintim. De aia ma gandeam ca poate imi povestiti si mie ce nume interesante, nu neaparat urate sau amuzante ati intalnit de-a lungul timpului.