Ela, răţuşte şi schimb de cărţi


Unul dintre cele mai pline weekenduri pe care le-am avut pana acum a fost asta care tocmai se incheie. Mai sunt 5 minute pana la ora 12 noaptea, dar pana postez apuca sa treaca. Va dati seama ca mi-e somn de pic, dar nu ma las pana nu imi fac datoria si nu va posvestesc cat de pe scurt pot.

Sambata: plec de acasa de la ora 13 ca sa ajung la Bega Bulevard. Eu cu Iubi ne desfatam privirile cu imagini ale canalului Bega din tineretea sa cand era inca navigabil, dupa care ne imbulzim printre copii sa adoptam o ratusca pentru Marea Cursa de la ora 15. Intre timp, bucuria reintalnirii cu Ela. Ela s-a hotarat sa viziteze Timisoara odata cu evenimentul asta, sa participe la workshopuri, la stand-up comedy-uri si era pusa pe inchiriat biciclete, insa ghinion, Timisoara n-are asa ceva. Cel putin din cate stiu eu si toti cei pe care Liviu, insotitorul Elei i-a intrebat. 😛 Un punct in minus pentru Timisoara, dar speram ca incetul cu incetul se rezolva si asta. De cand o citesc pe Ela ma tot uimeste cu entuziasmul ei pentru locurile noi, pentru oamenii pe care ii intalneste, cu bucuria ei de a descoperi cat mai mult din obiceiurile orasului in care se afla. Astfel, atat ea cat si Liviu s-au amuzat de nuntile din Timisoara al caror alai de masini se comporta precum la inmormantare. :))) Adica claxoneaza de la biserica pana la restaurant. Noua nu ni se mai pare ceva iesit din comun, suntem obisnuiti cu urletele stridente ce vestesc bucuria mirilor. Ca orice turist care se respecta, Ela s-a documentat inainte sa ajunga la noi si pot spune, inrosita de rusine, ca stie mai multe despre orasul meu decat mine. Oricat as incerca, nu pot sa fiu turista in Timisoara si cu asta basta.

Revenind la cursa de ratuste, desi vremea a fost ingrozitoare (frig si ploaie) ne-am distrat un pic pe seama cauciucatelor. Rotary Club isi face din ce in ce mai simtita prezenta in oras, prin diverse activitati caritabile, prin strangeri de fonduri in care implica si firmele, nu numai voluntarii inimosi, astfel incat aceasta cursa de ratuste a fost o initiativa a lor. Jos palaria si tot respectul. Am adoptat o ratusca cu 5 lei, mi-am mai cumparat una ca sa am si acasa un suvenir si daca as fi stiut care din alea 5000+ era a mea i-as fi facut si galerie. Evident ca n-am castigat aia 1000 de euro pusi in joc pentru ratusca ce ajunge prima la Finish, dar am indurat ploaia de dragul lor.

De la ratuste la masa, apoi la un ceai la Carturesti si seara la o piesa de teatru (Mansarda la Paris cu vedere spre moarte) fantastic de frumoasa cu niste actori extrem de talentati. Nu regret nici o clipa ca m-am lasat convinsa de Super Andrea sa mergem la acest spectacol, si daca nu i-am multumit pentru invitatie si pentru convingere pana acum, o fac pe blog, in vazul tuturor: Multumesc. 😛

Si in sfarsit dupa o zi de hoinarit prin oras, iacata-ma-s in patul meu, gata sa o iau de la capat a doua zi.

Duminica: evenimentul zilei: Schimb de carti. Ce mai pot sa va spun decat ca la Schimb de carti e la fel de bine ca pana acum, ca am pus mana pe Crima si pedeapsa, care ma face sa plang cand o vad cat e de groasa, ca Rebecca ne-a povestit despre copiii de la gradi si ca Ela si Liviu au aflat si au participat abia acum la intalnirea asta, desi de la Bucuresti a pornit totul. 😛

Lista de participanti si poze mai pe urma: Oana , Ovidiu Cincheza, Bacaran Iulia, Cristian Popa, Oana Bledea, Adriana Buriuc, Lorena Bacanu, Rebecca, Alin Ciobanu, Ioana Pascu, Ioan Usca, Razvan Flore, Daciana, Camelia ,Richie, Danutz, Lavinia Jurca, Patricia, prietena Patriciei, Ela, Liviu, Radu, Ovidiu U, Alina Valea, Alex Firus, Daniel, o vizitatoare din Constanta, Marius si Snej in vizita si Ama.