Schimb de cărţi la Music Box

Maine e a 8-a oara, a 8-a luna in care ma intalnesc cu niste oameni pe care abia astept sa ii vad, cu care ma simt atat de bine incat cele30 de zile abia trec pana cand ne revedem. Imi plac pentru ca impartasesc aceeasi pasiune, pentru ca sunt, la fel ca mine, indragostiti de fraze, de cuvinte, de litere, de sentimente, de lumi in care nu pot patrunde decat prin puterea mintii si a imaginatiei. Sunt oameni pentru care am un respect deosebit, oameni innobilati de cartile pe care le rasfoiesc… Oameni moderni, cu gandiri deschise, cu pofta de viata, cu pasiuni, vise si impliniri pe care le traiesc din plin. Oameni care sacrifica o dupa-amiaza de duminica pentru a baga in seama cartile.

Am simtit nevoia sa fac precizarea asta pentru ca de fiecare data cand incerc sa conving pe cineva sa vina la Schimb de carti, am parte de o privire neincrezatoare, usor ironica si sfidatoare, si mai sunt si catalogata propovaduitoarea vreunei secte. Si asta cand ma adresez unor oameni care stiu ca se indeletnicesc cu lectura si nu tin cartile degeaba in biblioteca. Mi-as dori ca intalnirile astea sa devina atat de cunoscute incat sa trebuiasca sa inchiriem un local intreg care sa ii astepte pe toti iubitorii de carti cu portile deschise. Desi Old Boy’s era ceva de genul, a devenit neincapator asa ca ne-am mutat.

Luna asta ne vedem in Music Box, duminica la 3. Aduceti o carte, luati alta, o cititi si luna viitoare veniti din nou.E chiar atat de simplu. 🙂