7 Minuni

Domnisoara Cerculet mi-a dat o leapsa grea de tot. Nu prea stiu cum s-o iau si cum s-o apuc. Dansa vrea sa stie care sunt pentru mine cele 7 minuni ale Romaniei, daca tot a circulat in toata mass-media nebunia cu minunile lumii moderne si mai apoi ale scumpei noastre patrii. Am sarit eu din blog in blog si am vazut ca unii au socotit drept minune ba un scriitor, ba o cladire, ba o pictura, ba un roman. Eu sincer nu stiu ce sa aleg. Si pentru ca nu vreau sa distorsionez leapsa in asa hal incat cel ce-a pornit-o sa n-o mai recunoasca, I’ll give it a shot. Ordinea e absolut aleatorie, asa cum mi-au venit in minte:
  • I.L. Caragiale – pentru ca desi e mort demult, ceea ce a scris in schitele si comediile lui ramane valabil pana in vremurile noastre. Un adevarat geniu al comicului de situatie.
  • Piata Unirii din Timisoara – pentru ca e locul meu preferat si pentru ca acolo am impresia cateodata ca timpul a stat in loc.
  • Obeliscul din Costinesti – pentru toate povestile de dragoste la care a fost martor
  • Pestera Scarisoara – pentru ca desi n-am vazut-o niciodata, mi-a fost dat sa vad o pestera de gheata si asa ceva mi se pare absolut superb
  • Muntii Apuseni – pentru ca acolo am vazut cele mai frumoase peisaje (dintre toti muntii autohtoni in care am fost, putini la numar)
  • Sibiul – pentru ceea ce a insemnat el anul acesta, pentru transformarea lui de cand l-am vazut eu prima data si pentru Brukenthal
  • Delta Dunarii – pentru ca este mormantul Dunarii si pentru unicitatea ei.
Dupa multe scarpinaturi in cap, pe astea le gasesc minunile Romaniei. Daca m-as fi gandit mai mult, poate as mai fi gasit. Imi dau seama ca nu cunosc Romania asa de bine din punct de vedere turistic. Ar trebui sa calatoresc mai mult in tara. 🙂
Pentru ca Cinabru si Ama s-au bucurat cand au primit prima leapsa, le-o dau si pe asta. Si pentru ca azi ma simt generoasa, sa o mai faca si: Andreea, Ela, Oby, Cami, Ellaida si Baghy (ca nu i-am mai dat o leapsa demult).