Fapta buna

Dupa ce am mobilizat pe toata lumea din jurul meu, familie, colegi, prieteni si am strans o cantitate nu prea mare de hartie, am fost sa o duc la reciclat. Am primit niste adrese si numere de telefon de la de ce si in loc sa aleg centrul de pe Demetriade ca e mai aproape de mine, m-am dus tocmai in Calea Sagului (la aproape 10 km de mine), la Adam Muller-Guttenbrunn.

M-am trezit dis de dimineata si am incarcat masina cu cele 3 pungi de hartie, cartoane si ambalaje de hartie, (aveam de la cutii de pasta de dinti pana la servetele cu care ne-am sters pe maini, mai tot ce iti poate trece prin minte). Dupa indicatiile ce le-am primit la telefon, la iesirea din Timisoara, cum te duci spre Metro 1, inainte sa ajungi la el, pe stanga e o alta cladire numita IMP, intri pe drumul ce duce drept inainte si te tot duci. Si te duci urmarind drumul pana cand ajungi la o cale ferata scoasa din uz si acolo e Adam Muller-Guttenbrunn, unde se recicleaza si fier vechi si hartie.

La intrare un nene foarte amabil mi-a spus sa ma duc cu masina pe un cantar (unu’ mare, d’ala industrial) si sa ies din ea. Asta e partea proasta. Mi-a cantarit masina cu hartiile inauntru si apoi m-a pus sa ma duc cu ea in spatele unei cladiri unde sa depun ce am adus. Trebuiau sortate pe cartoane si hartie mai subtire, dar au facut-o cei de acolo. Acum stiu pe viitor. M-am intors cu masina din nou la cantarit si am asteptat cu mare curiozitate sa vad cati bani primesc pe marfa adusa. Si inainte sa primesc fabuloasa suma am semnat la hartoage de parca eram director. Cand vad suma, am inceput sa rad: 3 lei si 40 de bani. Nu mi-a parut rau, ca n-am facut-o pentru bani. Si daca nu mi-ar fi dat nimic tot o sa mai duc hartie. Pe adeverinta pe care mi-a dat-o scria ca am dus 2kg, dar sigur erau in jur de 7. Nu conteaza, daca am salvat un pom, eu sunt fericita. Si sa stiti ca au venit multi oameni sa recicleze chestii, majoritatea cu fier vechi (trage mai mult la cantar :P). Va sfatuiesc pe toti sa faceti la fel si sa nu va para rau ca nu primiti mai mult de 1,7 RON pe kg… Data viitoare o sa merg la centrul de reciclare de pe Demteriade si va semnalez aseamanari sau deosebiri intalnite.