Goodbye, my love, goodbye!

Pana acum aproape un an, obisnuiam sa traiesc in trecut. Sa visez la momente trecute, sa ma hranesc cu idile si cu amintiri in care fericirea facea parte din viata mea. Nu ma concentram asupra a ceea ce ar fi putut sa ma salveze sau sa ma faca sa traiesc in prezent. Eu pana la urma am reusit. Am reusit sa nu mai tanjesc dupa vremurile demult apuse, sa nu mai plang dupa fericire si sa traiesc fiecare zi asa cum e ea, si a venit si fericirea.
Insa, in ultimul timp am intalnit “cazuri” care nu pot sau care nu vreau sa se desprinda de ieri si sa traiasca azi sau maine. Si fete si baieti (am constatat ca nu se intampla numai in cazul unuia dintre sexe) sufera deopotriva cand vine vorba de a o termina definitiv cu ex-a/ul. Nu zic ca e usor sa te rupi de ceea ce insemna totul pentru tine, nu zic ca ar trebui sa stergi cu buretele din inima si din suflet tot ce ai trait cu o persoana anume, nu zic ca nu mai trebuie sa ramana loc de buna ziua. Zic doar ca odata ce stii ca nu mai merge, ca nu se mai poate sa fie intre voi ce a fost odata, ar trebui sa pui punct. Fara alte intalniri, “intamplatoare” sau planificate, fara telefoane “ce mai faci? cum o mai duci?”, fara emailuri de verificare, chiar si fara emailuri de spam-uire. Ce a trecut apartine trecutului.
Cand timpul vindeca ranile de ambele parti, atunci e ok sa vorbesti cu celalalt despre vrute si nevrute, cand trecutul nu te mai raneste. Atata timp cat inca simti un fior sau ti se misca sufletul la auzul numelui celui cu care ai terminat-o, nu mai lua legatura cu el. Lasa timpul sa isi faca treaba ca si-o face bine, nu incerca sa il ajuti ca numai in cale ii stai.
Asta cred eu si mai cred ca e un leac sigur de vindecare. Distanta in timp si spatiu vindeca ranile sufletului mai bine ca orice leac citit in revistele pentru femei. Si e valabil si pentru barbati.
Iar daca te numeri printre cei care au parasit pe cineva, nu ii face rau pastrand legatura cu el, ca nu faci altceva decat sa ii alimentezi sentimentele, oricare ar fi ele.
Aviz amatorilor (sper sa se prinda cei vizati).