La fund

Cand o prietena mai experimentata mi-a zis: “ia-o-ncet, nu te grabi, nu o fa repede, nu te avanta ca o sa te doara fundu’ si picioarele; fa pauze si nu te da mare ca poti.”, evident nu am ascultat-o. Si acum nu ma pot ridica de pe scaun. Ma doare fundul, ma dor picioarele si merg cam greu. Pentru ca intr-adevar n-am mai facut-o demult, pentru ca mi-am pierdut exercitiul si pentru ca am exagerat. Am vrut totul dintr-o data. Nu se poate.
Nu se poate sa ai un fund ferm si picioare celulita-less daca faci exercitii din Paste in Craciun si cand trebuie sa te apuci de ele, te apuca pe tine o lene de nu se mai poate.

Noua mea gaselnita intr-ale sportului e saritul coardei. Mi-am adus aminte de ea ieri cand am vazut-o pe un site. Si cand imi intra ceva in cap, daca nu se intampla cand imi intra, imi iese si nu ma mai intereseaza. Asa ca, toata ziua m-am gandit cum sa fac sa ajung in Real sau Selgros mai repede si sa imi achizitionez obiectul mult ravnit. Intr-un final am ajuns si mi-am luat o frumusete de coarda, cu snur transparent si prin snurul transparent e un alt snur colorat ca un curcubeu si manerele sunt preotejate de un burete, sa nu cumva sa faci bataturi in palme. Siiiii, bonus: are contor. Adica contorizeaza sariturile. 😀

Na, si ajung eu acasa, las trebile la o parte (dupa ce ud armata de plante) si ma pun pe sarit. In casa, cu cainii de fata. Astia, perplecsi, nu stiau ce sa creada. La inceput sa sara si ei, dar cand s-a agatat coarda dupa capul unuia, m-am suparat si l-am trimis la locul lui. Si dai, si sari, si inca o suta, si pauza, si cu picioarele alternativ, si cu ambele deodata si iara pauza si iara o suta. Pana nu mai puteam sa respir. Am sarit eu asa de vreo 400 de ori pana eram balta de transpiratie si imi simteam febra deja la picioare. Ce imi zic eu in sinea mea? “Lasa ca ii bine, se simte efortul”. Mda…il simt acum de ma satur.
Cred ca de saritul corzii o sa ma tin. Daca cu bicicleta nu m-a tinut decat intr-o seara pedalatul, infasata in nylon, daca abdomenele inainte de culcare mi se par criminale, si cum aquagym-ul e prea rar (de 2 ori pe saptamana), sper ca metoda noua sa dea mai repede rezultate. Despre aquagym o sa va povestesc altadata.