Ursu doarme si viseaza

In ultimul timp dorm. Cam mult. Incep sa ma deprind cu obiceiul asta desi consider ca a dormi dupa-masa e pierdere de timp. Ma ghidez dupa principiul ca viata e prea scurta pentru a o dormi. Nici macar nu stiu sa dorm dupa-masa, de fiecare data cand mi se intampla si ma trezesc am impresia ori ca e a doua zi, ori ca e noaptea.
Asta nu ma impiedica sa fiu mai tot timpul obosita, sa casc, sa motai si sa am o stare generala de lene. Nu o data s-a intamplat sa adorm la chefuri, si nu pentru ca erau plictisitoare ci pentru ca eram sfarsita dupa o zi in care fie n-am facut nimic, fie am facut prea multe. Cum pun mana pe o carte, citesc 2 pagini si ma ia somnul, daca ma uit la un film trebuie sa il vad in reprize, ca dupa o jumatate de ora adorm.
Nu sunt o pasare de noapte, nu imi pierd vremea prin cluburi (desi I used to), nu ma culc mai tarziu de 1, si cam dupa miezul noptii se cam impart pijamalele si pentru mine. Dimineata…oh, dimineata e si buna si rea. Imi plac diminetile, sunt o matinala. Fie ca ploua, fie ca e soare, fie ca ninge sau e umbra, le ador.Nu imi place insa sa fiu trezita brusc, sa sune telefonul sau sa nu mai pot sta in pat cel putin un sfert de ora. Mi se face rau, la propriu. Si nici nu sunt genul care sa se trezeasca mai tarziu de 10, rar mi se intampla sa dormitez pana la 11. Si dormitul mult dimineata (impropriu spus, pana dimineata) mi se pare ca e o chestie specific masculina. Adica fetele care rup patul pana pe la 12-1 pm mi se par niste puturoase si lenese…Parca barbatii sunt mai potriviti pentru dormitul prelungit. Imi plac oamenii matinali.
Revenind la somn…noaptea visez. Mult, cam cate 2-3 vise. Nu mi le amintesc tot timpul pe toate, dar pentru ca sunt asa de multe, parca as trai o viata dubla. Visele mele sunt ciudate, oamenii isi schimba fetele, am impresia ca cineva e altcineva, chestii ciudate, dar nu intru in detalii. Mi-e somn.