Ce-ai mâncat azi?

Să ne răcorim puțin și să lăsăm nervii la o parte (eu mă enervez de fiecare dată când recitesc articolul de ieri) și să ne întoarcem puțin la challenge-ul meu, pe care pare că l-am abandonat. Numai că nu. Am avut alte chestii de spus și, recunosc, nu m-a prea încântat ideea de a vă povesti ce-am mâncat în ziua precedentă (asta-i activitate de Facebook și Twitter). Că asta cerea al 8-lea punct de pe listă.

Când eram mică (și nu numai), părinții obișnuiau să mă întrebe ce-am mâncat cât n-au fost ei acasă sau ce-am mâncat la școală. În fața acestei întrebări, mintea mea se golea instant. Uitam pe loc orice băgasem în gură în ziua respectivă, în afară de apă. Tatăl meu se enerva cumplit pentru că nu înțelegea cum de nu-mi pot aduce aminte și de ce e atât de greu să îi răspund la întrebarea asta. Mănânc să trăiesc, nu trăiesc să mănânc, iar dacă îmi place mâncarea, n-o să mă gândesc la ea toată ziua pentru a da raportul.

Așa că punctul ăsta de pe listă mi-a dat puține bătăi de cap. Dar n-o să vă spun punctual ce am mâncat ieri tocmai pentru că nu-mi aduc aminte decât de macaroanele cu brânză și smântână de la lucru și de sandwich-ul de la Lucas. O să vă dau, în schimb, o rețetă foarte gustoasă pe care am făcut-o sâmbătă și a ieșit bună bună bună.

Am găsit-o pe Pinterest (unde altundeva?), dar am adaptat-o puțin pentru că nu-mi plac roșiile în mâncare (ironic, nu?) și pentru că m-a indus în eroare caserola din poză. Deci mai jos, rețeta adaptată și îmbunătățită:

Macaroane cu brânză, pui și broccoli*

Ingrediente pentru 4 porții:

2 căni paste în formă de scoici sau melci
5-6 înflorituri mai mari de broccoli
1 cană de lapte
1 cutie brânză topită (triunghiuri)
Telemea răzuită
2 bucăți piept pui
Sare
Piper

Se fierb pastele, se lasă la scurs.
Se fierbe broccoli, se lasă la scurs. Se taie în bucăți.
Se taie pieptul în cubulețe, se asezonează cu sare și piper, după care se prăjește** până devine ușor crocant.
Se topește brânza topită** în lapte până devine un sos.
Se iau cele 4 caserole (de-alea de ceramică sau care se pot baga la cuptor) și se așează ingredientele în felul următor, în fiecare, pe rând: un strat de macaroane, un strat de broccoli, se presară telemea răzuită și se adaugă puiul prăjit.
La urmă se toarnă sosul de brânză cu lapte.
Cuptorul preîncălzit la 200 de grade pe programul cu încălzire de sus și de jos, plus ventilare.
Se lasă caserolele la cuptor timp de 15-17 minute. După care arată așa:

Se servesc calde și sunt și mai bune dacă pot fi amestecate.

Sper să încercați rețeta și să vă placă.
____________________________________________________________

* scria o americancă pe un blog culinar: „I could eat pasta like it’s my job”. Și eu la fel.
** cu prăjeală și brânză topită, nu-i cea mai sănătoasă dintre rețete, dar nu mănânc on a regular basis, așa că nu crap dacă încerc din când în când.