Ia-mă de mână

Unul dintre cele mai delicate subiecte din ultimii ani e subiectul HIV/SIDA. Tocmai din acest motiv îmi e puțin cam dificil să vorbesc despre el. Nu m-am gândit niciodată până la capăt la boala asta pentru că gândurile sunt terifiante.

Însă unii, mai nefericiți ca mine, se gândesc și, mai mult, trăiesc zilnic cu ea. Nu pot nici măcar să-mi imaginez cum e și nici nu fac efortul pentru că mă cutremură. Dar chiar dacă nu vreau, am primit un mail cu niște statistici dureroase:

–    1 român din 2 (!!!) care trăiește cu HIV are cel mult 24 de ani.*
–    ~65% din românii bolnavi de SIDA sunt seropozitivi din cauza altora, prin injecții contaminate în perioada 1988-1990.

Cât de nedreaptă e viața cu acești oameni?
Să vezi în fiecare zi cum lumea se ferește de tine, cum te marginalizează și cum te discriminează pentru că suferi de o maladie incurabilă, nu te ajută prea mult la psihic. Dacă în alte țări, cu o mentalitate mai deschisă, cu o toleranță ridicată și cu o putere mai mare de acceptare, acestor oameni le e puțin mai ușor să lupte cu SIDA, pentru că semenii lor nu-i arată cu degetul, în România lucrurile nu stau chiar așa. Sunt tratați ca niște neoameni, ca niște ființe ce le pun în pericol existența celorlalți.

UNOPA este o organizație care face tot ce poate pentru acești nefericiți. În jurul datei de 1 decembrie, care nu este numai Ziua României ci si Ziua Internaționala a Luptei împotriva HIV/SIDA, a lansat campania Ia-mă de mână. Până la jumătatea lunii decembrie, UNOPA își propune să strângă cât mai multe susțineri pentru a-i încuraja pe cei afectați de HIV să lupte mai departe. O luptă care nu e deloc ușoară.

Ce puteți face?

UNOPA Campania Ia-ma de manaIntrați pe site-ul iamademana.ro și dați click pe hartă în dreptul județului vostru.
Lasați un mesaj de susținere pentru bolnavii afectați de HIV/SIDA.
Atât.

Toate mesajele vor ajunge la ei și fiți siguri că le vor aduce o bucurie. Cât de mică ar fi ea, tot vor ști că există și oameni cărora le pasă de ei.
Puteți da like paginii de facebook a UNOPA sau follow pe twitter.