Supremația literei T

Ascultam azi dimineață Europa FM si cineva a pomenit de Radio T, un radio din Târgoviște care nu știu dacă mai emite și nici n-am stat să caut. Și mi-a plăcut tare mult cum suna “radio T”. Cam ca și Dna. T a lui Camil Petrescu, dar fisa asta mi-a picat când deja ajunsesem la lucru. Însă marea revelație am avut-o chiar atunci, pe drum, în mașină: litera T a fost și este o constantă în viața mea.

Primul T la care m-am gândit a fost cel de la Timișoara. O să vi se pară stupid, dar e prima dată când sunt atât de conșitentă de litera asta și orașul natal.

Apoi, al doilea T de pe listă a fost cel al clasei de liceu. Am fost a XII-a T la Loga. Mă rog, a IX-a, a X-a, a XI-a T la Loga. 😛 T de la Turism. și că tot veni vorba de liceu, clasa noastră dădea spre strada Tâmpa. Nu vreți să știți ce miștouri făcea proful de mate (Fediuc, pour les connaisseurs) pe tema asta. ;))

Și a treia revelație, un fel de palmă peste frunte: da’ tomata? Cu ce literă începe tomata? Ei, da… Ca să vezi cum mi-a pus dânsa, litera T, stăpânire pe existență și eu abia acum mi-am dat seama…