Campioni doar in familie

Sportul in Romania de multe ori se rezuma la fotbal. In 80 % din cazuri, ziarele de specialitate scriu doar despre fotbalisti, despre transferuri si scandaluri, despre antrenori si finantatori, despre etape si divizii, despre campionate si despre vietile personale ale celebritilor care dau cu piciorul in minge. Pe mine una nu ma pasioneaza sportul. Adica tin cu Romania de fiecare data cand joaca, dar partea proasta e ca noi nu prea stim cand joaca pentru ca celelalte sporturi nu sunt atat de mediatizate, precum Sportul suprem din tara asta.

Ca sa n-o mai lungesc atata cu introducerea si ca sa scriu despre ce spune titlul, stiu sigur ca multi dintre voi cunosc sportivi de performanta care se pot mandri cu medalii de aur, de argint sau de bronz, obtinute la diverse concursuri sportive si mai stiu ca multi dintre acesti campioni sunt sarbatoriti doar in sanul familiei si in federatia sau clubul din care fac parte. De cate ori ati vazut la stirile sportive reportaje despre un concurs de judo sau un concurs de natatie, sau poate o cursa de atletism? De putine ori sau doar daca Romania a castigat sau a pierdut si asta pe scurt, doar amintit in vreo cateva secunde sa nu zica ca au trecut cu vedere. (Da, cacofonia e intentionata.)

Cati dintre voi ati auzit de Amalia Sisak? Poate doar cativa care ati fost colegi cu ea sau o cunoasteti din intamplare pentru ca sunteti din Timisoara. In mod normal ar fi trebuit sa stiti ca e multipla campioana mondiala, europeana si nationala la shotokan. Dar bineinteles ca nu stiti pentru ca sportul asta nu e promovat deloc. Si pe langa ca nu e promovat, nici federatia nu le permite cateodata sa fie promovati cum trebuie, dar mai ales cei care trebuie. De exemplu, ieri a avut loc Gala Sportului Timisean, dar toate ziarele au dat un singur nume. Cand de fapt au fost mult mai multi castigatori, printre care si Amalia, care a obtinut locul III la Arte Martiale. Am norocul sa o cunosc personal pentru ca  e sora prietenei mele, care actioneaza sub numele de Super Andrea. Cum nu-mi place sa scriu fara dovezi, iata mai jos poze de la concursurile la care a participat si la care a obtinut medalia de aur si cea de argint.

Un alt sportiv de care n-a auzit nimeni e Cezar Listeveanu. Membru al unui club de natatie din Timisoara, pe numele sau Masters, Cezar a obtinut la diverse concursuri medalii de aur, argint si bronz. E drept ca nivelul la care se desfasoara aceste competitii nu e unul olimpic, dar ar trebui sa stiti ca ele se organizeaza atat pe plan national, cat si european. Dar credeti ca scrie vreun ziar despre ele sau despre participanti? Abia, abia daca trimite presedintele clubului un comunicat de presa si o poza unele ziare binevoiesc sa le publice. Ce conteaza ca aduc faima Romaniei? Ce conteaza ca sunt mai buni ca ungurii?  N-are a face, daca nu au mingea la picior.
Da, Cezar e iubitul meu si in afara de mine si familia lui nu il felicita nimeni pentru toate medaliile obtinute pentru ca nu stie nimeni ca el e inotator. Iar lui nu-i sta in fire sa se laude, asa ca il laud eu. 😛

Daca si voi aveti sportivi in familie care nu beneficiaza de nici o promovare, puteti sa imi trimiteti poze cu ei si titlurile pe care le detin si facem o galerie a campionilor.