Berlinul pe scurt, în imagini (IV)

Dacă nu mai scriu și alt fel de articole, risc ca blogul meu să se transforme într-unul cu recenzii de cărți. Nu că m-ar deranja să scriu doar despre cărți, dar nu vreau să-i schimb „nișa”.

Așa că, cel mai la îndemână articol pe care pot să-l scriu, cu liniuțe și poze, este cel despre ce-am mai făcut. Și acuma văd că era încă vară când îl scriam pe ultimul 😛

Din septembrie încoace:

– am fost la un singur meetup cu mame, pentru că îmi e cam imposibil să mă duc joia de la ora 15. Ajung de la lucru la 12 acasă, Ada se culcă pe la 13, nu prea pot ajunge la timp acolo și oricum am multe de făcut. Dar se rezolvă socializarea cu mamele și cu copiii cu playdates la câte una acasă sau prin parcuri.

– Ada e foarte, foarte bună prietenă cu Ricky, ceea ce nu mă bucură mereu. Nu mai mănâncă nimic fără să-i dea și lui, iar el nu-i prost și o urmărește peste tot, poate-poate pică ceva. Uneori trebuie să-i despart pentru că nu îi pot da biscuiți sau fructe pentru că vrea să împartă cu el. Și când se prinde că Ricky e în spatele ușii închise, îl aude că plânge și începe și ea. Ca la nebuni. Iubire prin ușă. În poza de mai jos e prima baie a lui Ricky la care asistă Ada și nu știe ce-i fac și cu ce a greșit câinele de îi fac asta.

– din seria playdate-urilor, am fost la Maria și Andreas, care stau la casă și au o curte ca un parc de distracții, cu piscină, trambulină, huțulușe și… un caruț de-ăsta 😛

– în timpul vizitei, Ada a descoperit căruciorul de jucărie, așa că a doua zi i-am luat și ei unul de la flohmarkt. Când ne-am întors s-a întâlnit cu o bătrânică de la azilul de bătrâni din cartier și a provocat-o pe Ada la o întrecere. Dar încă nu îl manevra cum trebuie, așa că a abandonat cursa.

– noroc că știm cine-i prințesa familiei, că Ada sigur nu e.

– încă o jucărie preferată, descoperită la Kindercafe și la IKEA. Nu i-o luăm pentru că are deja două mașini pe care le conduce prin casă. Și-un cărucior de jucărie. Îi ajung.

– un pic de arhitectură. Una dintre cele două biserici din Gendarmen Markt.

– din ce în ce mai interesată de cărți. Vine cu ele la noi să ne arate sau sa îi arătăm noi ei. Are una care scoate sunete și e foarte fascinată de ea, însă nu poate apăsa singură că e nevoie de puțină forța.

– o pictură murală destul de sinistră

– o statuie care mi-a dat fiori pe șira spinării. Într-unul din locurile unde zidul Berlinului încă stă în picioare.

– cea mai simpatică poză a Adei

– pentru că patul e prea mainstream… într-o dimineață s-a ridicat din pat și s-a culcat pe fotoliul de prințesă. Il eliberase Ricky :))

– a fost și Festivalul Luminii, foarte frumos.

– Ada are apucături de pisică. Orice cutie vede, se bagă în ea, oricât de mică ar fi. Se joacă cu șnururi și împinge chestii de pe masă întocmai ca o mâță.

– da, în Berlin te poți plimba cu patul prin oraș

– ușile sunt una dintre cele mai faine distracții

– la o întâlnire într-un alt Kindercafe

– prima prietenă, că altfel e înconjurată numai de băieți

– prima zi la lucru împreună cu Ada. E un pic mai greu, dar ne descurcăm. Începe să devină chiar ușor, mai ales că ghidele abia așteaptă să se joace cu ea. Chiar și turiștii o mai babysiț-uie câteodată.

– devine și foarte eficientă

– am fost la mall să caut un cadou pentru unul dintre prietenii ei, și-am urcat-o prin toate mașinile de copii

– un automat de cărți și ciocolată într-o stație de metrou. Aș fi luat una dacă nu erau în germană

– un selfie în avion, la plecărea în România.

– când am pus poza asta pe Facebook, m-au întrebat cine pe cine plimbă. Adevărul e că plimbându-l pe Ricky, merge și ea doar înainte, nu se mai întoarce înapoi. Și nici nu mai stă aiurea pe loc, admirând fiecare frunză de pe jos.

– acum două zile am găzduit un playdate, la care au putut veni doar două mame cu băieții lor. A fost tare fain, am mai putut vorbi și noi una-alta, în timp ce copiii se jucau ori împreună, ori fiecare singur. Cel mai distractiv a fost partea în care Noah a plimbat-o pe Ada cu căruciorul de jucărie și Woolf a îngenuncheat în fața ei 😛

Cam atât 🙂 Sper să nu mai treacă tot așa mult până data viitoare.

sursa foto: Berlin> via Shutterstock