În sfârșit despre Köln

Au trecut deja două saptămâni de când ne-am dus și ne-am și întors de la Köln, am tot amintit de el în câteva articole, dar iată că acuma mă scap de datorie.

Deci ocazia cu care am ajuns acolo mai repede decât plănuiam se datorează jobului Sotzului, care lucrează pentru o firmă din Köln. O dată pe lună trebuie să meargă să-și vadă șefii și colegii, să participe la ședințe și să pună țara la cale. Și pentru că el a fost deja de două ori, a treia oară ne-am dus și noi pe capul lui. Noi, adică eu, Ada și Ricky. Am rezervat un apartament de pe Airbnb și m-am gândit eu că e numai bine să stăm de marți până duminică pentru ca sâmbătă să mergem la Bonn. Doar că după primele două zile mi-am dat seama că nu prea am ce să fac 4 zile în Köln, orașul fiind turistic doar în centrul vechi. (Sau poate iar nu mi-am făcut bine temele și n-am descoperit locuri frumoase, dar nu-i timpul pierdut, că mai merge Sotzul acolo și ne putem duce iar pe capul lui).

În prima zi, plecați de la 6 dimineața din Berlin, am ajuns acolo pe la 12:30. Apropos, Ada a suportat destul de bine drumul de 6h, a dormit mare parte din el, însă spre final s-a cam săturat și-a început cu plânsete, foieli, mârâieli, că n-a mai ținut nici cu jocul cu mâinile, nici cu voci ciudate, nici cu cântece, nici cu jucării.

Sotzul s-a dus la lucru, noi în oraș. Doar că două-trei ore, în loc să vizitez, eu m-am plimbat de la o parcare la alta pentru că nu prea-mi venea să dau 3€ pe oră. Dacă pentru Dom, mi-am călcat pe inimă și-am plătit 1,6 € pe vreo 30 de minute, până la urmă, plină de draci, m-am întors acasă. Dar măcar văzusem Domul gigantic pin-uit cu atâta zor pe Pinterest.

Vremea n-a fost prea simpatică, dar l-am prins mai frumos într-o zi cu soare.


Am intrat și înăutru și pe repede-înainte am făcut niște poze, m-am învârtit pe acolo fără să intru la subsol și fără să urc în turn, pentru că deh… cu căruciorul nu prea poți și n-aveam marsupiul la mine. Cum ziceam, data viitoare.


Într-una dintre opririle prin parcări, am dat de cafeneaua asta și mi-ar fi plăcut tare mult să beau o cafea la Fassbender cu gândul la Michael.


Ajunsă acasă, am mâncat, am lăsat mașina în parcare, m-am înarmat cu GPS-ul și am luat-o pe jos, înapoi către centru, cu oprire la Sotz la lucru să-l iau cu mine. Am mai făcut niște poze:

Agneskirche

Mediapark

A doua zi știam deja că mă așteaptă o plimbare de 40 de minute până în Centrul Vechi, așa că m-am obișnuit cu ideea și după somnul de prânz al Adei, ne-am dus încet către alte obiective. În cale ne-au ieșit pietrele aurite în memoria evreilor despre care am scris aici, dar și podul Hohenzollern, plin-PLIIIIIN de lacăte.


Dragostea unora e mai mare decât a altora.

După pod, care mi-a plăcut mult și pe el am avut „un moment” așa, numai pentru sufletul meu, am luat-o pe malul apei și-am făcut o pauză de stat la soare, moment în care Ada a descoperit iarba pentru prima oară. Mi-a părut rău că taică-său n-a fost de față să îi vadă mirarea și curiozitatea. Când soarele s-a ascuns după clădiri, am luat-o și noi la plimbare pe străduțe.

A treia zi, deja sătulă de drumul ăla și cu impresia că am văzut mai tot din Centrul istoric, m-am dus la grădina botanică.

Mi-au plăcut numele date lalelelor hibrid


Serele


Plantele japoneze

Și altele


Când am terminat și cu grădina botanică, am zis că mă duc și la cea zoologică, era peste drum. Dar am făcut stânga-mprejur când am văzut că intrarea costă 19,50 euro. Nu m-aș fi zgârcit dacă în Berlin, la cea mai mare grădină zoologica din lume (așa zice articolul ăsta și ăsta), biletul n-ar fi 14,50 euro.

Așa că am luat-o pe malul Rinului și am ajuns din nou în centru, unde am mâncat la un restaurant thailandez, în timp ce Ada dormea, după care m-am cărat acasă că eram obosită.

Impresii? Păi Kölnul e frumos, dar 4 zile e mai mult decât suficient. Aș fi vrut să urc în turn, să cobor în subsolul domului, să merg la Muzeul de ciocolată și să mă plimb pe străzile lui în formație completă (Sotzu era la birou și câinele nu rezistă la atâta plimbare). Dar nu le poți avea pe toate, așa că mă mulțumesc cu experiența vizitei împreună cu fetița mea.

Albumul cu toate pozele din Köln

sursa foto: Cologne > Shutterstock

5 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge