Ce s-a ales de planurile pe 2015

Au mai rămas foarte puține zile din anul ăsta, așa că it’s only natural să fac un bilanț. Retrospectiva urmează peste câteva zile. De câțiva ani încoace, în fiecare 1, 2 sau 3 ianuarie, încropesc un fel de to do list de care încerc să mă țin în anul care tocmai a început. Am făcut-o și în 2015, să vedem împreună ce am bifat și ce a rămas într-advăr wishful thinking.

1. Să mănânc mai sănătos și să nu mai recurg la soluții rapide.

Mdaaaa, m-a ținut doar în primul trimestru de sarcină, că după am dat naibii și-am băgat în mine de toate. În special murături, chipsuri (aveam poftă de ele) și dulciuri. Dacă la chipsuri am renunțat iar, la dulciuri încă nu.

2. Să fac în așa fel încât după ce nasc să n-arăt tot că și cum aș fi însărcinată. Cu alte cuvinte, să fiu atentă să nu mă îngraș prea tare și să nu mănânc like there’s no tomorrow.

Hahahaha. În timpul sarcinii am ajuns pe la 70 și ceva de kilograme, de la 58. Acum nu știu câte am, dar sigur undeva peste 65 🙁 E de la sine înțeles că unul dintre punctele de pe lista de anul viitor va fi să slăbesc.

3. Dacă cumva se întâmplă asta, să fac bine să slăbesc, să merg la sală, să nu arăt ca o mamă de 40 de ani, când n-am atâția.

Idem 2.

4. Mi-am setat reading challenge pe Goodreads 25 de cărți, cu 5 mai puțin decât anul trecut. Dacă în 2014 am reușit să citesc 6 peste planul inițial, anul ăsta nu știu cât timp o să am pentru asta.

În momentul în care scriu, sunt la a 24-a carte. Mai am 14 zile până la finalul anului, teoretic ar trebui să duc challenge-ul la bun sfârșit. O să și trișez și-o să citesc o carte scurtă, că nu vreau să las lucrurile neterminate. Apropos de timp, de când stau acasă cu Ada, aș si avut timp să citesc dublu, doar că m-am ocupat cu altele. Nu, Ada nu m-a împiedicat să citesc.

5. La capitolul călătorii, anul trecut plănuiam pentru 2015 să vedem câteva orașe din Elveția și să mergem la mare în Spania.

Zero barat la capitolul călătorii. Am fost la Szeged de două ori cu o prietenă în scopuri medicale, o dată la București, la concertul lui Garou, de 3 ori la sat și o dată la Budapesta, la IKEA, să luăm mobilă pentru Ada. Niciunul dintre aceste drumuri nu se încadrează la călătorii. Oh, dar cum intenționez să mă revanșez în 2016. Să-mi iau toate călătoriile înapoi.

6. Dacă chiar o să am timp, poate mă mai distrez cu cusutul, mai fac o fustă, mai o față de perină… să vedem.

Ei, uite un punct pe care l-am îndeplinit cu vârf și îndesat. Într-o dimineață norocoasă de septembrie, m-am trezit cu chef de cusut. Și nu m-am prea oprit de atunci. Am făcut o grămadă de fuste frumoase cu care mă mândresc și cu care sper să se mândrească și fetele pentru care le-am făcut.

7. Să ne achiziționăm odată biciclete și să ne plimbăm mai mult cu ele.

Evident că nu. Gravidă nu aveam voie să pedalez, cu Ada, până nu stă singură în fund, nici atât.

Abia aștept să fac lista pe 2016, mai ales că deja am scris-o aproape pe toată în capul meu.
Voi cu ce vă lăudați la capitolul puncte tăiate de pe lista de „rezoluții” de la începutul lui 2015?