Un motiv pentru a avea copii devreme

Și prin devreme mă refer la vârsta cuprinsă între 20 și 35 de ani.
Înainte să vi se pară că acest articol e un sfat, o impunere, o părere drastică, vreau să tineți cont că pentru mine acest motiv a fost unul foarte important. Nu vreau să spun să faceți așa că așa am făcut eu sau că gata, am un copil, îmi permit să emit raționamente de genul.

Când am anunțat pe blog că am rămas însărcinată, am spus și cât de întâmplător s-a petrecut, cât de pe neașteptate ne-a luat, cât de nepregătiți eram pentru un copil pentru că aveam alte planuri. Deci planificarea n-a existat mai deloc, atât doar că am renunțat la protecție și dacă era să se întămple, să se întâmple…

Însă mereu mi-am spus că aș vrea să fiu o mamă tânăra. Nu din alte motive, ci doar pentru a avea mai mult timp cu copilul meu. Să îi pot fi alături la toate evenimentele importante din viață (absolvirea liceului, a facultății, la nunta lui și la nașterea copilului lui), cu condiția ca un accident sau o boală să nu curme acest fir natural al vieții. În cazul meu, amănarea unei sarcini, punerea carierei (as if) pe primul loc sau alte motive pentru a întârzia apariția copilului, e și mai riscant, întrucât deasupra capului meu atârnă un potențial Alzheimer. Pe care, dacă „am norocul” să-l moștenesc de la mama mea, se poate declanșa chiar și înainte de 50 de ani, cum a fost la ea. Acum am 32, deci cam până la majoratul Adei ar trebui să am toate țiglele pe casă, după care… Dumnezeu cu mila. Dar până la 18 ani, aș putea s-o modelez cumva, s-o orientez în viață, să-i arăt ce-i bine și ce-i rău, să o ajut să se descopere, să-i insuflu încrederea în ea, să o învăț că poate reuși orice dacă își pune în minte, să o pregătesc pentru viață.

Scria Oana de mamele septuagenare și n-am putut să nu mă gândesc la cât de inconștientă trebuie să fii să aduci un copil pe lume la vârsta aia, știind că și a doua zi poți da ortul popii și nici tu nu te poți bucura de progenitură, nici ea de tine. Și ai aruncat un orfan aiurea în lume pentru că te-ai crezut nemuritoare, ai vrut să dobori un record sau știu eu ce alt motiv stupid. Pentru că dragostea chiar nu cred că te-a mânat în luptă, că altfel te-ai fi găndit mai bine.

Repet, timpul pe care l-aș putea avea cu copilul meu a fost unul dintre cele mai importante motive pentru care mi-am dorit să am un copil de tânără. Aș fi încercat să-l fac mai devreme de 32 de ani, dar s-au întâmplat atât de multe de la 26 la 30 de ani încât numai un copil nu-mi lipsea.