Oprah, lasă-mă în pace!

Nu mai pot cu recomandările de cărți. Tot îmi zic că nu mai citesc recenzii, nu mă mai uit pe Goodreads să văd ce citesc alții, nu mai deschid newsletterele la care m-am abonat, nu mă mai uit ce-au mai scris autorii care mi-au plăcut. Am peste 200 de cărți pe lista de „to-read” de pe Goodreads și acolo nici măcar nu-s toate din biblioteca mea – cărți care și alea sunt acolo pentru că la un moment dat mi-am dorit să le citesc (și încă îmi doresc).

Recenzii nu prea citesc, în schimb îmi scapă ochii pe sinopsis-urile de pe diverse site-uri, rezumatele de pe Goodreads când mă mâncă degetele să văd despre ce-i cartea aia sau aialaltă sau cartea pe care o citește Silvia acuma sau, vaaaai, uite ce film interesant, oare nu-i făcut după o carte?, hmmm, ba da, ia să o pun pe listă. Și tot așa.

Și peste toate astea, mai vine și newsletter-ul literar de la Oprah.com cu tot felul de liste cu titluri: Paperbacks You’ve Been Waiting To Come Out, What Your Favorite Celebs Read Before Bed, „Think” Books Every Woman Needs To Read, Prize Winning Books of 2014 și de-astea. Și nici un newsletter de-ăsta nu trece fără ca eu să adaug cel puțin un titlu pe lista mea. Când o să citesc toate cărțile alea în viața asta, că nu-i ca și când o să mă opresc aici??