Artă din becuri

Dacă sunteți împătimiți ai Pinterestului, așa cum sunt eu câteodată, sigur ați întâlnit printre milioanele de poze de acolo becuri care și-au schimbat menirea. Adică nu mai funcționează ca becuri, ci ca vaze, decorațiuni de Crăciun sau diverse obiecte decorative. Cam ca astea:

becuri1.jpg

Cu puțină imaginație și creativitate, poți face niște lucruri incredibile cu foarte puțini bani. Unde mai pui că îmbini plăcutul cu reciclatul și rezultatul e mai mult decât satisfăcător? Locul becurilor vechi e altundeva decât în dulia din tavan. Și cum se apropie Crăciunul, le puteți înlocui cu becuri economice și le puteți transforma pe cele vechi în decorațiuni pentru brad.

La fel a făcut și Sânziana Pop de la Visuell cu becurile adunate de la Enel: le-a transformat în obiecte decorative: un ceas, o vază, un dispozitiv de săpun și un cuier. Astea sunt doar câteva pentru că-n colecția ei sunt mai multe.

becuri2.jpg

Sânziana s-a apucat de proiectul ăsta, când cei de la Enel au hotărât că e o risipă cam mare să arunce atâtea becuri incandescente. Dacă vă întrebați de unde avea Enelul atâtea becuri, aflați că de 4 ani susține o campanie socială care încurajează consumul econom de energie electrică și îndeamnă la schimbarea becurilor vechi, consumatoare mari de energie, cu cele ecologice, mult mai rezonabile. Comunele Izvoarele din Giurgiu, Valea Ciorii din Ialomița, Tortoman din Constanța și Colibași, tot din Giurgiu, sunt primele care au beneficiat de inițiativa celor de la Enel de a schimba în toate locuințele becurile incandescente cu becuri economice. Iar anul acesta le-a venit ideea de a nu le arunca pur și simplu, ci de a le refolosi într-un scop anume.

Eu sunt atât de pasionată de refolosirea obiectelor în alt scop că am și pe Pinterest un board special pentru asta. Vă dați seama că rezultatele creativității Sânzienei îmi fac ochii să sclipească. Dacă și vouă vi se întâmplă asta, numa’ bine, că le puteți câștiga.

Enel a lansat o aplicație prin care oferă sansă comunității de pe Facebook să câștige unul din aceste obiecte de design, realizate din becurile adunate din comuna Colibași. Nu trebuie decât să votați obiectul preferat și-l puteți câștiga prin tragere la sorți. Aici găsiți aplicația, start vot!