Am mai împlinit un an, dar n-am îmbătrânit

not-old-betterAzi împlinesc 31 de ani și mă bucur. Și cu ocazia asta o să vă țin o mică predică.

Dacă la 25 de ani am trecut-o printr-o criză existențială și m-am trezit dimineața efectiv plângând – dracu știe de ce – la 31 îmbrățișez numărul ăsta cu toată inima. Nu mă plâng că am îmbătrânit și nici nu mă lamentez în toate zările că mi-a mai trecut un an din viață. Dimpotrivă. Mă bucur că am mai trăit un an, că am adăugat amintiri frumoase în cununa anilor și că suntem sănătoși amândoi.

Aud de multe ori în jurul meu persoane tinere, de 25, 27 de ani, care se plâng că au îmbătrânit. Într-o notă puțin prea tristă pentru ziua asta, dar totuși cu o mare doză de optimism în ea, vă spun: bucurați-vă pentru fiecare aniversare pe care o atingeți, viața e un dar, chiar dacă nu constant unul frumos. Sunt atâția oameni care pleacă prea repede dintre noi, atâția care ar mai vrea să împlinească un an în plus, încât să te plângi că ai îmbătrânit în loc să te bucuri că trăiești mi se pare nedrept. Știu că sună ca și atunci când li se spune copiilor să mănânce tot din farfurie pentru că sunt copii în Africa ce mor de foame. Dar nu uitați că de ziua voastră sărbătoriți viața, viața voastră, pe voi. Cred că-i un motiv suficient de puternic să vă bucurați că vă aniversați. Și vă doresc să aveți parte de cât mai multe aniversări, dar încetați să vă mai plângeți că îmbătrâniți.

Și la fel cum mă bucur azi de cei 31 de ani, la fel mă voi bucura și când voi împlini 32, și 50 și, Doamne, ține-mă, și la 74.

Ah, și că tot sunt pusă pe făcut morală, luați de aici niște versuri, după care să vă ghidați în viață:

Hope when you take that jump
You don’t fear the fall
Hope when the water rises
You build a wall

Hope when the crowd screams out
They’re screaming your name
Hope if everybody runs
You choose to stay

Hope that you fall in love
And it hurts so bad
The only way you can know
Is give it all you have

And I hope that you don’t suffer
But take the pain
Hope when the moment comes
You’ll say…

I, I did it all
I owned every second
That this world could give
I saw so many places
The things that I did
Yeah, with every broken bone
I swear I lived!