Planta care se crește singură

În 2011 mi-am descoperit, surprinsă, o pasiune. Aceea de a grădinări. Mă rog, aceea de a tunde iarba, că încă n-am plantat nici un copac, nici o plantă. Însă primăvara asta, m-am surprins din nou admirând copacii înfloriți și florile din curțile oamenilor. Cred că niciodată până acuma nu le-am acordat atâta atenție. Să nu mai zic cât de frumos e orașul, tot împânzit de ghivece cu flori, de rondouri de lalale. O superbitate. Poate în weekend fac o plimbare și câteva poze, că e păcat să nu ieși prin Timișoara când e așa de frumoasă.

Nu toată lumea are talent la crescut plante, poate să vă spună Oana. Nici eu n-am știut că am, însă orice fac cu plantele din apartament, nu reușesc să le omor (am renunțat să mai încerc) și am ajuns să le îndrăgesc, mai ales când arată așa:


Dar, pentru că vă promiteam în titlu o plantă care se crește singură, să vă spun despre ce e vorba. Cei de la Dor de Verde au o soluție ingenioasă, mai ales pentru cei care uită să ude plantele. Au creat un pachet în care există ghiveci, turbă, seminte și fertilizator. Tot ce trebuie făcut e să plantezi semințele, să amesteci biofertilizatorul cu apă, să pui ghiveciul la loc însorit și când e cazul să reumpli rezervorul. Și restul îl face planta.

Așa arată un pachet. Mă rog, 6 pachete, pentru că pe lângă levănțica și gălbenelele mele, am 4 pachete de dat cititorilor: cimbru, roșii chiquita pot, ardei iute și creson de grădină.

Pe site veți vedea că exista pachete de plante pentru bucătărie, plante medicinale, plante pentru suflet și plante cu povești. Dar înainte să vă spun ce trebuie să faceți pentru una dintre plante, să recapitulăm:

– se îndepărtează folia de pe ghiveci

– se plantează semințele în turbă, conform specificațiilor de pe site, de pe pagina plantei pe care o aveți în fața. Fiecare plantă are instrucțiuni personalizate, deci atenție, că dup-aia dați vina pe plantă.
– se amestecă 200ml de apă cu 1ml fertilizator, se umple rezervorul ghiveciului prin tubul de conexiune cu trei sferturi din soluție, iar cu sfertul rămas se udă turba uniform.
– se așează ghiveciul într-un loc unde bate soarele (din octombrie până în martie se recomandă suplimentarea luminii naturale cu lumină artificială, timp de 5-6 ore)
– se reumple rezervorul când acesta s-a golit. La primele 2-3  frunze se refertilizează la fel ca prima oară.
– gata, astepțați să crească planta

Pentru a câștiga unul dintre cele 4 ghivece trebuie să-mi povestiți un episod fericit sau nefericit care implică plantele de apartament. Fie că ați plantat ceva și nu s-a prins, fie că ați omorât o plantă care a înviat, fie că nu mai știți ce să faceți cu plantele agățătoare, orice. Sigur sunt destule povești. Concursul durează până marțea viitoare, pe 15.

Later edit: Am întârziat o zi cu rezultatele, dar iată câștigătorii desemnați de random.org (mie mi-a fost prea greu să aleg dintre poveștile voastre, așa că am pasat responsabilitatea unui algoritm). Felicitări si merci de participare.