Lucruri cu care tre’ să fiți de acord înainte să vă luați

„Ui’ și la asta, s-o măritat de 2 luni și-i mare expertă în căsnicii”, ați putea spune văzând titlul ăsta. Numai că titlul e adaptat după cel al unui articol găsit pe net. Un articol cu chestii amuzante și total irelevante din punctul meu de vedere, dar și cu treburi care chiar își merită locul pe lista aia. Și pentru că am un blog unde-mi dau cu părerea despre unele dintre ele. Iaca:

* Poziția hartiei igienice – adică cum se derulează ea de pe rolă, pe deasupra sau pe dedesubt. Amuzant. Pentru mine chiar nu contează. La fel cum nu mă isterizez nici că din când în când găsesc ridicat capacul de la WC. Nu-mi cad unghiile dacă-l las eu jos.

* Câini? Pisici? Ambele? Niciuna, nici alta?Serios. Având în vedere că dragostea sau ura pentru animale sunt sentimente foarte puternice și că a ține un animal în casă sau pe lângă ea înseamnă o grămadă de responsabilități si concesii, e un aspect ce trebuie discutat. Sotzului îi e frică de câini, de exemplu. De maidanezi și de cei care nu-s în lesă. Cu toate astea l-a acceptat pe Ricky și a ajuns să-l îndrăgească, ba mai mult să mi se laude că animalul îl iubește mai mult pe el decât pe mine. Dar asta nu se întâmplă întotdeauna și sunt de acord cu autoarea articolului că ar trebui să se discute aspectul ăsta înainte de a purcede la măritiș sau la însurătoare.

* Poți mânca micul dejun la cină?Amuzant. De ce nu?

* Pizza rece: da sau nu?Amuzant. Nu mi se pare crucial pentru a te lua sau nu cu cineva.

* În călătorii, cu mașina sau cu avionul?Cât de cât serios. Cu mașina e mai lung și mai obositor. Ce te faci dacă unul dintre cei doi călători are fobie de zbor și celălalt nu? De câte ori să tot faci concesii și să te chinui? Pe de altă parte, nu mi se pare ceva atât de inacceptabil sau enervant.

* Făcutul patului – obligatoriu sau inutil, pe principiul că oricum îl strici când te culci. – Serios. Pentru că eu sunt un pic  maniacă cu curățenia și ordinea, vă puteți închipui că răspunsul meu la punctul ăsta e „obligatoriu”. Am făcut o crizuță de nervi când m-am întors într-o zi acasă de la lucru și-am găsit canapeaua din sufragerie desfăcută în toată splendoarea-i, cu așternuturile adunate, dar lăsate pe pat și cu cearceaful neadunat, pentru că cineva a considerat că nici nu trebuie, că și-așa nu vine nimeni în vizită. În peste 10 ani de zile cât am dormit eu singură în camera aia, patul ăla n-a rămas niciodată desfăcut după ce-am plecat de acasă. N-o să se întâmple de acum înainte.

Astea-s doar câteva de pe listă, da’ aș mai adăuga eu câteva mere ale discordiei:

* Politica și religia – cred că-s cele mai tabu subiecte dacă nu-s comune. De obicei, cine se aseamănă se adună, dar nu întotdeauna. Dacă unul e prea pasionat de unul dintre aceste subiecte și celălalt prea pasiv, iară-i o problemă. La noi nu-i o problemă, că pe mine nu mă interesează politica în mod deosebit, iar despre religie nu vorbim pentru că nu ne pasionează nici subiectul ăsta.

* Vegetarian sau carnivor – atâta timp cât nu se fac presiuni din nici o parte, știu că un vegetarian poate conviețui cu un carnivor. Cunosc cazuri. Doar că de multe ori fie vegetarienii, fie carnivorii au porniri de convertire sau niște comentarii de-a dreptul enervante. Pentru mine ar fi un aspect foarte important care ar trebui clarificat dinainte.

Mai completați și voi, că știu sigur că aveți cu ce.