Răspunsuri despe cărți

Mi-a fost dor de o leapșă, atât de dor că m-am apucat să caut pe google una care să mă atragă. Am căutat una literară că mă simțeam cumva inspirată, mai ales că în ultimul timp am mai recuperat cu cititul. Și am găsit-o aici, am ales câteva întrebări și la sfârșit o voi da mai departe.

1. Prima mea amintire cu mine citind

Îmi e puțin neclar, dar s-ar putea să fie pe la 5-6 ani (am învățat să citesc înainte să merg la școală) când am frunzărit și-am citit Doctorul Aumădoare. Încă îmi aduc aminte de flașnetar și de Tragempinge (cred că așa se scrie).

2. Prima carte pe care am citit-o și recitit-o

De fapt e singura carte pe care am recitit-o vreodată: Vrăjitorul din Oz, primită cadou la serbarea de Crăciun din clasa I.

3. O carte pe care fiecare copil ar trebui s-o citească

Având în vedere că eu n-am citit decât Vrăjitorul din Oz în copilărie și abia după 20 de ani Poveste fără sfârșit, Singur pe lume și Micul Prinț, o să aleg din astea trei, Singur pe lume. Poate acuma la 30 mai recuperez și altele.

4. Locul meu preferat de citit

Numai ce mi l-am făcut, dar încă n-am reușit să stau acolo să citesc. Nici după două luni de când există. Citesc doar în pauza de la lucru și seara înainte de culcare. Dar lasă că vine iarnă, dau drumul la căldură și caloriferul o să fie cel mai bun prieten al meu.

5. Accesorii obligatorii în timpul lecturii

În primul rând liniște, chiar dacă nu-i accesoriu fizic. Apoi un loc comod, o pătură dacă-i frig, o pernă comodă și, evident Kindle-ul.

6. Numărul cărților de pe lista mea de lecturi viitoare

Asta-i o glumă tare bună. Având în vedere că n-am cum să recuperez toate titlurile pentru că în permanență adaug ceva, nici n-are rost să le număr. Am două biblioteci din care n-am citit nici 15% de când cu Kindle-ul, așa că toate cărțile alea sunt pe lista de citit.

7. Ultima carte pe care am primit-o sau am cumpărat-o

Nu e beletristică, e un ghid de croitorie pentru începători. Și pot adăuga și o carte cu rețete de paste. Pe amândouă le-am cumpărat de la Lidl. Ah, și-am mai primit de ziua mea o carte despre care colegii mei spun că e Pinterest de hârtie pentru că mă învață să fac tot felul de trăznai utile și inutile.

8. O carte care mi-a schimbat viața într-un fel

Nu chiar viața, ci felul de-a gândi. Dacă până la Toți oamenii sunt nemuritori mi-aș fi dorit să cunosc nemurirea, după lectură, nici să n-aud de așa ceva.

9. O carte care nu-mi place, dar pe care toată lumea pare s-o iubească

Ar fi mai multe titluri și aș începe cu Micul Prinț. Mi se pare overrated. Nici Maestrul și Margareta nu mi se pare ceva deosebit și cred că mai sunt câteva, dar nu mi le amintesc acuma.

10. Trei dintre scriitorii mei preferați

Fără nici o ezitare: Simone de Beauvoir, Nikos Kazantzakis și Marin Preda.

Ah, îmi era dor de old-school blogging, prea ne cramponăm în subiecte cotidiene și uităm începuturile. Mi-ar plăcea să citesc răspunsurile voastre în comentarii, dar și pe blogurile Biancăi, Oanei, Ioanei, Soniei, Monicăi si Carlei (ca si-asa e in pana de idei). Fetelor, feel like a bit of history repeating?