ZAZ la #PLAI

Mai sunt doar câteva ore până la concertul lui Patrice, dar nu mă duc până nu vă arăt câteva poze și nu vă spun câteva cuvinte despre cum a fost aseară la ZAZ. Am zis deja că așteptam concertul ăsta cu sufletul la gură și singura mea durere e că am stat la mama dracului, undeva în spate, departe de trupa de bloggeri și n-am prea văzut mare lucru. Noroc cu obiectivul bun al aparatului foto că am putut s-o văd pe ZAZ la față. În schimb am auzit bine de tot un concert extraordinar, o voce extraordinară și un public pe măsura ei. Românii o iubesc pe ZAZ și asta s-a văzut aseară din plin. Au cântat Je veux cot la cot cu ea, apoi singuri când i-a încurajat, au dansat și au plecat de acolo cu inima plină și cu niște așteptări îndeplinite sau depășite. Eu m-am numărat printre ei, mai puțin la partea cu cântatul pentru că în afară de Je veux nu prea știu cuvintele de la altă melodie de-a ei. Dar mi-a plăcut tot ce-am auzit și cum mă găsesc pe la Cărturești, cum îmi cumpăr albumul să-l ascult în mașină. Lăsând toate astea la o parte, ce mă înfiorează pe mine cu adevărat e dialogul unui artist cu publicul. ZAZ a avut niște chestii de spus, le-a spus în franceză, după care le-a citit impecabil în română. Nu știu cum i s-a făcut transcrierea fonetică astfel încât să-i iasă atât de bine, dar vă spun: ZAZ a vorbit la PLAI o română excelentă. Ne-a încurajat să cântam spunând “Mai tare!”, a scăpat un “Plus fort”, după care s-a întors la “Mai tare!”.

Vizibil impresionată (vizibil din poze, că n-am văzut-o atât de aproape), ne-a trimis des bisous și ne-a mulțumit pentru prezență. S-a întors la bis, a mai cântat două melodii, după care a plecat, sper eu, cu dorința de a reveni în România. Vă las cu niște poze pe care am reușit să le facem pe rând și eu și Sotzu’.

Festivalul PLAI 2013 este organizat de Asociaţia Culturală  Sunet Ambianţă  Timişoara şi Casa de Cultură  a Municipiului Timişoara, în parteneriat cu Institutul Cultural RomânConsiliul Judeţean Timiş și Institutul Francez din Timișoara.

Sponsori principal PLAI 2013: HELLA

Sponsori: Euro GSM și Staropramen

Susţin investind în dezvoltarea PLAI: Cabinet MercescuDraxlmaierKathrein,ContinentalIHM Total Consult și Quark Motors.