Serialele verii

Cei care nu suferă de boala serialelor, nu prea înțeleg cum e să petreci nopți sau weekenduri întregi cu ochii lipiți de monitor pentru a te uita la încă un episod, și-apoi încă la unul până ajungi la zi sau până când termini un sezon. Vara asta, la mine n-a putut fi vorba de weekenduri întregi (a fost vara trecută), însă am avut o sâmbătă în care am lăsat orice aș fi avut de făcut pentru a ajunge la faimosul episod „Red Wedding” din Game of Thrones. Până acum v-am vorbit și v-am recomandat o grămadă de seriale, îmi puneam chiar problema oare la ce mă voi uita după ce House și Desperate Housewives se termină. Naivă, saraca de mine… americanii produc seriale unul dupa altul, unul mai bun decât altul. Nu-i panică să rămân cumva văduvită de această plăcere vinovată de a pierde timpul cu laptopul în brațe. Daaa, să nu uităm însă că:

Bun, și care au fost serialele cu care m-am delectat vara asta?

Scandal

Am devenit curioasă după ce-am văzut-o pe Kerry Washington la Ellen, vorbind despre serial. Toată lumea părea înnebunită, Ellen s-a declarat fană, publicul era leșinat de admirație, eu nu știam despre ce e vorba. Desigur, auzisem despre serial, cum aud despre o grămadă, dar nu mă uit la toate. Și m-am apucat într-o seară… am văzut 4 episoade dintr-un foc. Olivia Pope e o tipă super deșteaptă și super utilă în situații de criză. Cu o echipă de vreo 6 oameni, curăță mizeriile Casei Albe, ascunde sub preș secrete incriminatorii, mușamalizează situații care ar putea distruge cariere, reputații sau vieți. Nu împiedică să se întâmple doar scandalurile în care e implicat președintele, mai are și alți clienți. Mă fascinează personajul Olivia Pope la fel ca și MacKenzie McHale, cred că le voi dedica un post separat.

Arrow

Terminând cu Grimm, pescuisem de undeva de pe net dorința de a vedea Arrow, că-i tot cumva bazat pe o poveste, pe un personaj deja celebru, ia să văd despre ce-i vorba. E vorba despre un Robin Hood modern care și-a petrecut 5 ani pe o insulă unde a fost instruit și antrenat de niște trupe armate. Mă rog, a fost instruit de nevoie pentru că bine nu i-a fost deloc acolo. Asta-i farmecul serialului, că se desfășoară pe două planuri – viața după întoarcerea lui acasă + noua misiune de a curăța orașul de criminali și hoți și viața lui pe insulă. Ambele se derulează în paralel, deci Oliver are multă treabă. De urmărit și de băieți și de fete (mai ales pentru Stephen Amell).

Elementary

După toate poveștile din Once Upon a Time, Grimm și Arrow, nu era să ignor tocmai un serial cu și despre Sherlock Holmes, nu? Nu. Apropos, nu confundați serialul Sherlock cu Elementary, sunt două lucruri diferite. Da, tot despre același personaj, dar diferite. La Sherlock încă nu m-am uitat, dar Elementary îmi place tare mult. Și-mi place și mai mult că Watson e femeie. N-am citit nici o carte, nu știu personajele adiacente, știu doar ce-am văzut în filmele de pe la TV, în cele cu Robert Downey JR și asemănarea lui House cu Sherlock, deci savurez fiecare scenă și fiecare deducție a personajului.

Game of Thrones

L-aș fi pus în capul listei dacă criteriul de prezentare era un top al favoriților. Dar cum criteriul e ordinea în care le-am văzut, e doar mai pe la coadă. Am rezistat 3 ani isteriei iscate în jurul cărților lui George R.R. Martin, în jurul serialului și al personajelor, dar ce mi-a stârnit interesul și curiozitatea a fost acel episod de care vorbeam mai sus: „Red Wedding”. Mă rog, nu așa îi spune, dar așa a fost denumit de fani. După ce tot internetul vuia dupa difuzarea lui, după ce toți colegii mei erau dați pe spate, mi-am zis că musai să fie ceva fain de a înnebunit toată lumea. Așa că m-am pus pe vizionat. Are rost să mai spun că am devenit fană? Mi-a plăcut exagerat de mult de Khal Drogo, îmi place de Daenerys, de Tyrion Lannister, de Ser Jorah și de Arya Stark. Îl urăsc cu pasiune pe King Jeoffrey, ca toată lumea de altfel și sper să moară în chinurile cele mai cumplite. Am început să citesc câteva pagini din carte, că nu mai pot de curiozitate, da’ din păcate nu-s in the reading mood, așa că ori îmi vine, ori aștept sezonul următor care apare abia la anul.

Drop Dead Diva

Am mai scris despre el, și că s-a reluat, deci acuma doar continui cu sezonul 5.

Rookie Blue

Încă îmi place, încă îmi doresc ca Sam și Andy sa rămână împreună, deși parcă-mi place și de Nick. Asta-mi place la serial, că deși ai un cuplu preferat, parcă și altă variantă e la fel de bună.

The Newsroom

Al doilea sezon, văzut doar un episod, deși au apărut mai multe. Nu mi-a mai stârnit interesul așa ca la început, deci încă nu știu dacă-l abandonez sau continui. Poate în lipsă de ceva mai bun.

Cam atâta. Mai am în plan Suits, Devious Maids și Orange is the New Black. Bine, am mai multe în plan, dar astea vor urma în viitorul apropiat.